Rail Nation Winterevenement 2021

 

Beste spelers,

 

Het Winterevenement komt terug om jou een interessante uitdaging te bieden en uiteraard met veel kleine prijzen!

Weet je niet wat het Winterevenement is? Je kunt er HIER meer over lezen en het zal ook uitgelegd worden in het spel.

Het Winterevenement zal plaatsvinden tussen 10 en 21 december. Voor een overzicht van alle deelnemende spelwerelden klik HIER.

Let op dat de spelwerelden van Masters 4 ook uitgesloten zijn van het Winterevenement.

 

Je kunt jouw klassement en diamanten nu in de nieuwe diamant-klassementspagina in de lobby vinden:

 

Let op: Vorig jaar hadden we een Winterevenement-bundel in de winkel met een klein aantal wintergrondstoffen. Dit jaar zal de bundel echter niet langer deel uitmaken van het evenement.

 

Op zoek naar meer avontuur?

Om het beste te maken van het Winterevenement van dit jaar, kun je deelnemen op Discord tussen 16 en 18 december voor een superleuk mini-evenement: Frosty’s Winter Wonderland. We weten dat jullie veel plezier beleefden aan Lucy’s Souvenirwinkel en jullie de mini-spellen terug wilden hebben. We hebben naar jullie geluisterd en een verrassing voorbereid om te spelen en te chatten met andere leden van de community. Praat nu mee op de Discord-server!

 

Geniet van een warm drankje en hou jezelf warm!

 

Jullie Rail Nation-team

Mobiele routekaart

 

Beste spelers,

 

In juni 2021 kondigden we aan dat we zouden stoppen met de ontwikkeling en onderhoud van gamecontent om ons te kunnen richten op de ontwikkeling van de mobiele versie. Dit heeft begrijpelijke frustratie veroorzaakt binnen de Rail Nation-community. Veel mensen willen antwoorden vanwege het gebrek aan informatie en het gevoel in het duister te tasten. Om die reden bieden wij onze oprechte excuses aan en zullen onze uiterste best doen om jullie vaker op de hoogte te houden, beginnende met dit bericht.

 

Dit bericht heeft als doel om jullie, de spelers, meer transparantie te bieden waarom het zo lang duurt, waarom we ons op de mobiele versie moeten richten en bovenal, wanneer jullie de nieuwe app van Rail Nation kunnen verwachten.

 

Waarom duurt het zo lang?

 

Ten eerste, de wijze waarop we de app aanvankelijk ontwikkelden was destijds perfect, maar is inmiddels sterk verouderd naar de huidige industriestandaarden.  Zodoende zullen de serviceproviders die we gebruikten, waaronder Google en de Apple Store, binnenkort stoppen met bieden van ondersteuning voor deze technologie, aangezien deze providers overstappen naar appbundels. Dit betekent dat de app volledig opnieuw geprogrammeerd moet worden om de nieuwe app-client te kunnen ondersteunen. Onze huidige app is gebaseerd op de oude Flashcode, en om compatibel te zijn met de nieuwe app-bundeltechnologie, moeten we overschakelen op HAXE Mobile.

 

Ten tweede is er een gebrek aan tijd en middelen. Momenteel beschikken we slechts over één fulltime lid van het Rail Nation-team dat verantwoordelijk is voor het herprogrammeren van het hele spel. Daar staat tegenover dat we ongeveer drie overige ontwikkelaars hebben die bijspringen wanneer dat mogelijk is. Wanneer zij niet samenwerken met het appteam, werken de drie overige ontwikkelaars voortdurend aan kwaliteitsborging, serveronderhoud en het uitrollen van scenario’s. Aan het begin van het jaar beschikten we over drie volledig toegewijde ontwikkelaars voor de mobiele app. In de loop van het jaar hebben we dit aantal echter gereduceerd zien worden tot slechts één. Als je daarbij optelt dat het nagenoeg onmogelijk is gebleken om ontwikkelaars te vinden met de nodige vaardigheden om aan HAXE Mobile te werken, begin je te begrijpen waarom alles zo lang duurt. Zoals de situatie er nu voor staat, zijn we afhankelijk van deze ene ontwikkelaar om niet alleen aan het herprogrammeren te werken, maar ook om de huidige mobiele app te blijven onderhouden met alle reparaties en updates die we moeten implementeren.

 

Tot slot heeft Google met de aanstaande beperkingen aanzienlijke vertragingen veroorzaakt. Google will namelijk de wijze waarop apps in de Google Play Store uitgebracht worden veranderen. Helaas voor ons zal de app die Rail Nation momenteel gebruikt niet langer compatibel zijn met Google’s geplande nieuwe ontwerp. Dit geeft ons veel minder tijd om de updates uit te brengen die Rail Nation nodig heeft, vandaar onze eerdere mededeling dat middelen overgeheveld moeten worden om dit op tijd af te krijgen.

 

Ondanks het feit dat we de belangrijkste redenen voor de vertraging zojuist uiteengezet hebben, kunnen we met zekerheid zeggen dat de ontwikkeling momenteel op schema ligt en we boeken significante voortgang. Desondanks zal Rail Nation zich moeten aanpassen en evolueren naar modernere technologieën en processen. We blijven eraan werken om jullie, de spelers, de best mogelijke ervaring te bieden.

 

Met deze transparantie over de huidige situatie hopen we dat we de nodige duidelijkheid en het begrip hebben geboden waar jullie, de spelers om gevraagd hebben.  Laten we het nu hebben over de reden dat we ons moeten richten op het ontwikkelen van de mobiele versie.

 

Waarom moeten we ons richten op het ontwikkelen van de mobiele versie?

 

Simpel gezegd begint onze technologie verouderd te raken en Rail Nation moet zich aanpassen. In het derde kwartaal van 2022 zullen Google en Android niet langer ondersteunen wat we momenteel gebruiken. Om die reden is er beperkte tijd om dit gedaan te krijgen; anders zal Rail Nation niet meer geüpdatet kunnen worden

 

We zijn ons volledig bewust van de lange lijst met bugs die nog opgelost moeten worden. Om de hiervoor vermelde redenen werken we echter met een zeer strak schema en moeten we zo efficiënt mogelijk zijn om de update zo succesvol mogelijk te maken.

 

Voor de duidelijkheid: zodra de ontwikkeling van de mobiele versie voltooid is en we Rail Nation succesvol geüpdatet hebben, zullen er nog altijd bugs zijn, hoewel veel opgelost zullen zijn. Het belangrijkste voor nu is Rail Nation de noodzakelijke update te verschaffen, zodat we dit spel kunnen blijven updaten, bugs kunnen oplossen en nieuwe content kunnen uitbrengen voor de toekomst en jullie ervan te laten genieten. We hebben de intentie om spoedig na de verschijning van de update met een bug-fixingfase en een serie updates te komen.

 

Waarom brengen jullie nog steeds content uit (carrièretreinupgrades en nieuwe werknemers)?

 

Simpel gezegd: deze updates waren haalbaar zonder de ontwikkeling van de mobiele versie te verstoren. We hebben één ontwikkelaar voor de mobiele versie, maar onze andere ontwikkelaars zijn nog altijd beschikbaar om kleinere contentupdates te verzorgen. Om jullie enige context te bieden: de nieuwe ‘Entree van Legendes’ werknemersupdate was aanvankelijk gepland om een betekenisvollere, meer ontwikkelaars-intensieve nieuwe kaart/scenario te zijn. Vanwege de ontwikkeling van de mobiele versie waren we echter gedwongen om deze te reduceren tot iets dat veel eenvoudiger en makkelijker is om te implementeren. We hebben tevens een lange lijst met nieuwe features en plannen voor content, welke allemaal in de ijskast staan vanwege de impact op de mobiele ontwikkeling.

Dit is vergelijkbaar met de carrièretreinupgrades: er werd door de ontwikkelaars weinig tijd en energie in gestoken om de ontwikkeling van de mobiele versie niet in de weg te zitten.

 

Aangezien de gevolgen voor de ontwikkeling van de mobiele versie klein of verwaarloosbaar zijn, kunnen we nog steeds werken aan kleine contentupdates en bugfixes (die we blijven doen). Maar de meerderheid van de content en bugfixes die zowel wij als de spelers wensen, vereisen aanzienlijke tijd en energie van onze ontwikkelaars, waardoor de afronding van de mobiele versie vertraagd zou worden.

 

Zelfs met de focus op de mobiele ontwikkeling is het van belang voor ons om op kleine schaal nieuwe content voor het spel uit te brengen, zodat het spel uitdagend en plezierig blijft voor de spelers. Dat is ook de reden dat we onze focusgroepen en enquêtes houden: om ervoor te zorgen dat de geplande kleine updates aantrekkelijk zijn voor de spelers.

 

Wanneer kunnen jullie de nieuwe app verwachten?

 

Jullie kunnen de bèta-versie van de app aan het begin van het eerste kwartaal van 2022 verwachten in de Google Play Store. Om mee te kunnen doen aan deze bèta, moeten deelnemers zich inschrijven middels een enquête, die eind 2021 of begin 2022 verstuurd zal worden. Er zijn geen beperkingen verbonden aan deelname, dus we moedigen zoveel mogelijk Android-spelers aan om zich aan te melden. Hoe meer mensen meedoen, des te meer we Rail Nation kunnen aanpassen en verbeteren om het best mogelijke spel te worden. We richten ons op de spelersbasis binnen Android, aangezien dit de grootste is en de Google bèta-services momenteel efficiënter zijn om te gebruiken. Er is momenteel nog geen beslissing genomen over een bètaversie voor iOS en deze zal mede afhangen van de resultaten van de bèta van de Android-app.

 

De bèta zal ongeveer drie maanden beschikbaar zijn om te spelen om de compatibiliteit te testen en ervoor te zorgen dat het spel op zoveel mogelijk verschillende apparaten werkt. Zodra de bèta gelanceerd is, zal de ontwikkeling van de mobiele versie ver genoeg gevorderd zijn om onze aandacht te kunnen richten op productverbetering, bugfixes, gebruiksvriendelijkheid, begeleiding, serverondersteuning etc.

Dankzij de mogelijkheid om de bètaversie te testen binnen Google, zullen jullie in staat zijn om aan deze bèta te beginnen en te stoppen wanneer jullie willen. In de kern kunnen jullie inloggen en spelen zoals gewoonlijk, zonder dat je met jouw account alleen de bètaversie in de app zou kunnen spelen. Er zal echter een optie in de bèta aanwezig zijn waarmee je ervoor kiest niet langer mee te doen en teruggaat naar de niet-bèta versie van de app. Als je bijvoorbeeld een probleem meldt, kun je uit de bèta stappen en daarbuiten blijven spelen tot het is opgelost en daarna weer teruggaan.

 

Zolang er zich geen aanzienlijke tegenslagen voordoen in de bètafase staat de verschijning van de volledige versie gepland voor het eerste kwartaal van 2022.  De uitgegeven versie zal de basisvorm van de app zijn, die functioneel en speelbaar zal zijn, afhankelijk van de bèta-updates die we implementeren. We hebben echter de intentie om spoedig na de verschijning een patch te lanceren voor alle problemen die tijdens de bèta gemeld zijn en aanvullend werk vereisen. In het algemeen zal de nieuwe app een verbetering zijn ten opzichte van de vorige. We verwachten echter dat er nog altijd enkele oude problemen aanwezig zullen zijn, die we willen oplossen als onderdeel van onze productverbeteringsupdates. Uiteraard, zoals altijd het geval is met zoiets als dit, zullen er mogelijk nieuwe bugs ontstaan, en werken we er hard aan om deze te identificeren en op te lossen als en wanneer deze verschijnen.

 

We realiseren ons dat dit veel is om te verwerken, maar hopen dat dit overzicht en de transparantie over deze kwestie jullie de nodige helderheid heeft verschaft. We waarderen jullie geduld en zullen jullie op de hoogte stellen zodra er meer te melden is.

 

Jullie Rail Nation-team

Welkom bij Rail Nation Masters 4!

 

 

De tijd is eindelijk aangebroken. Het belangrijkste evenement in de geschiedenis van Rail Nation komt terug en is beter dan ooit. We hebben een aantal spannende veranderingen, nieuwe prestaties en nog veel meer! Ben je klaar om jezelf te bewijzen? De race is begonnen! We hebben alle details die je nodig hebt, dus laten we beginnen.

Wat is Rail Nation Masters?

 

Voor alle nieuwe spelers in de Rail Nation wereld: Rail Nation Masters is een van de grootste, meest competitieve jaarlijkse evenementen. Schrijf je in en neem het in toernooien op tegen spelers van over de hele wereld in een strijd om roem, prestige en prijzen. In deze evenementen kun je jouw vaardigheden tonen en gekroond worden als een van de beste Rail Nation-spelers ter wereld! Deze evenementen heten:

 • Rising Stars
 • Allstars

Allstars: Voor spelers met minstens 2 sterren wordt Rail Nation Allstars opgesplitst in kwalificatierondes, met een grote finale-kwalificatie in januari 2022. Het maximum aantal deelnemers is 3500 en wie het eerst komt, het eerst maalt.

Rising Stars: Voor Rail Nation spelers met minder dan 2 sterren. Rising Stars duurt één speelronde en heeft een maximum aantal van 2500 deelnemers. Ook hier geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Clash! is terug! Of je nu wel of niet meedoet aan Allstars of Rising Stars, iedereen kan Clash spelen! Als je nieuw bent: Clash! is een minispel dat in de lobby gespeeld kan worden. In Clash! sta je tegenover twee tegenstanders op een driehoekige kaart. Je moet van industrie naar industrie navigeren, goederen verzamelen en de routes van jouw rivalen vernietigen. Wie als eerste tien goederen heeft verzameld wint!

Let op: Je kunt je maar voor één van deze twee evenementen inschrijven: Allstars of Rising Stars.

Hoe beter je bent in Rail Nation, des te hoger je in het klassement komt! Als je nieuw bent, maak je dan geen zorgen dat je niet mee kunt doen aan Allstars. Rising Stars is net zo competitief en je zult er al jouw strategische vaardigheden nodig hebben! Als je meedoet aan Allstars of Rising Stars, krijg je ook gratis unieke avataritems!

Goud transfers naar Masterservers is niet mogelijk, maar goud kan wel van Masterservers geboekt worden na het einde van de servers. Dit omvat het overdragen van gold naar de finaleserver op All Stars. Voor meer informatie, klik hier

Vanwege het competitieve karakter van beide evenementen, moet je snel zijn met inschrijven voordat de plekken op zijn! Nu dat is opgehelderd, gaan we het hebben over wat er nieuw is in Masters 4.

 

Beloning

We kunnen niet praten over een van de meest competitieve Rail Nation-evenementen van het jaar  zonder het over de beloningen te hebben! Hieronder vind je een tabel met prijzen die je kunt winnen tijdens Rising Stars, Allstars en Clash!

 

Dit zijn echter niet alle beloningen...

 

We hebben iets extra speciaals voor Rail Nation-spelers dit jaar. Lees verder om erachter te komen!

 

Competitie Categorie Resultaat Prijs
Rising Stars Individuele spelers Rang 1 10.000 goud
Rising Stars Individuele spelers Rang 2 8000 goud
Rising Stars Individuele spelers Rang 3 7000 goud
Rising Stars Individuele spelers Rang 4-10 6000 goud
Rising Stars Individuele spelers Rang 11-20 3000 goud
Rising Stars Associaties Rang 1 3500 goud
Rising Stars Associaties Rang 2 2000 goud
Rising Stars Associaties Rang 3 1000 goud
Allstars Individuele spelers Rang 1 10.000 goud
Allstars Individuele spelers Rang 2 8000 goud
Allstars Individuele spelers Rang 3 7000 goud
Allstars Individuele spelers Rang 4-10 6000 goud
Allstars Individuele spelers Rang 11-20 3000 goud
Allstars Associaties Rang 1 3500 goud
Allstars Associaties Rang 2 2000 goud
Allstars Associaties Rang 3 1000 goud
Clash! Individuele spelers Rang 1 3500 goud
Clash! Individuele spelers Rang 2 2000 goud
Clash! Individuele spelers Rang 3 1000 goud

 

 

Wat is er nieuw in Masters 4?

 

Dit jaar hebben we een aantal spannende veranderingen en toevoegingen aan Masters 4 gedaan. Deze omvatten:

 

Meer prestaties! De vereisten om prestaties te verdienen zijn ook aangepast. Je kunt de volledige wijzigingen HIER zien.

Treinspotter-avatars! De winnaars van de eerste plaats in Allstars, Rising Stars en Clash! krijgen gegarandeerd een unieke treinspotter-avatar! Het Rail Nation team zal dan willekeurig twee deelnemers uit elke competitie kiezen, voor een totaal van negen nieuwe treinspotter-avatars die aan Rail Nation worden toegevoegd.

Opmerking: De treinspotters gebruiken alleen hun in-game gebruikersnaam, niet hun echte naam. De winnaars krijgen een richtlijn voor het inzenden van foto’s, waarin staat wat acceptabel is als treinspotter-foto. De foto’s moeten binnen twee weken worden ingeleverd. Anders kiezen we een nieuwe winnaar.

Uniek communityevenement! Je hebt ons gehoord! We hebben momenteel een speciaal community-evenement gepland voor 20 december. Doe mee met de Kerst-Clash! Community vs het Rail Nation-personeel. Je zult in vorm moeten zijn, wij zullen ons niet inhouden!

 

Nu je weet wat er nieuw is, gaan we naar die belangrijke datums kijken!

 

Belangrijke data en tijden

 

 • Voorinschrijving voor Allstars: 9 december, 14:00 CET.
 • Voorinschrijving voor Rising Stars: 12 december, 14:00 CET.
 • Allstars-server begint op 10 december om 14:00 CET.
 • Rising Stars-server begint op 13 december om 14:00 CET.
 • Clash! 16 december om 14:00 CET.

 

Of je nu een hardcore veteraan bent of nieuw bent in Rail Nation, Masters 4 heeft voor elk wat wils. Iedereen die op zoek is naar een uitdaging kan hier zijn geluk op – of het nu in Rising Stars, Allstars of Clash is!

 

Succes!

 

Jullie Rail Nation-team

 

Rail Nation – Entree van Legendes


Beste spelers,

Bereid je voor. Nieuwe legendes en een legendarische locomotief staan op het punt om Rail Nation te betreden!

Naar de beroemde uitspraak van Sir Isaac Newton: “Als ik verder heb gezien dan anderen, komt dat doordat ik op de schouders van grootheden stond.” Binnenkort kun je naast de grootheden staan, wanneer negen van de grootste pioniers in hun respectievelijke gebieden Rail Nation betreden! Til jouw associatie naar nieuwe hoogtes met Neil Armstrong, leg de afstand af met Emil Zatopek of lever grootsheid met Henry Ford; de keuze is aan jou. Deze unieke legendes arriveren met drie verschillende effecten! Alsof dat nog niet genoeg was, hebben we ook een splinternieuwe productieserie die je gratis kunt ontgrendelen!

Lees verder voor meer informatie en de planning.

 

Nieuwe werknemers

Hier zijn jouw negen nieuwe werknemers:

 1. Effect: 50% hogere beloning voor competities

 • Tijdperk 1-2: Pierre de Coubertin

 • Tijdperk 3-4: Emil Zatopek

 • Tijdperk 5-6: Niki Lauda

 

 

 1. Effect: 100% hogere acceleratie

 • Tijdperk 1-2: Isaac Newton

 • Tijdperk 3-4: Konstantin Ziolkowski

 • Tijdperk 5-6: Neil Armstrong

 

 

  3. effect: +50% prestige voor leveringen aan industrie en opslagloodsen/havens

 • Tijdperk 1-2: Henry Ford

 • Tijdperk 3-4: Oskar Schindler

 • Tijdperk 5-6: Yves Rocher

We zijn benieuwd hoe jouw associatie deze negen nieuwe legendes en hun bonussen zal gebruiken!

 

 

Nieuwe productieserie: 

Het is tijd voor een nieuwe legendarische locomotief in Rail Nation. Deze schitterende locomotief werd gebouwd in 1848 door Henschel. Met een vermogen van ongeveer 250 pk was deze veel beter dan andere locomotieven uit die tijd. Dus, zonder er verder omheen te draaien, is hier jouw nieuwste productieserie voor de Raaf.

 • Tijdperk: 1
 • Trein in het spel: Raaf
 • Echte naam: Drache
 • Land van herkomst: Duitsland

Je kunt deze productieserie gratis ontgrendelen! Je hoeft alleen in te loggen tussen 25 november en 6 december 2021 om deze toe te voegen aan jouw collectie.

Verschijning update

Hieronder staan de belangrijke data en tijdstippen waarop deze update beschikbaar zal zijn. Deze zijn als volgt:

 • Eerste serverupdate: 16 november 2021
 • Laatste serverupdate: 25 november
 • De update zal uitgevoerd worden op servers die momenteel draaien, bij herstart

 

 

Community-evenement  

Tussen 9 en 16 november organiseren we een serie ‘Legende Quizzen’ op onze Discord-server!

 De Legende Quizzen zijn beschikbaar in het Engels, Duits, Russisch, Tsjechisch en Frans.

Voor meer details, zorg ervoor dat je lid wordt van de relevante regionale kanalen binnen de Discord-server. Je kunt je aanmelden voor Discord door HIER te klikken.

 

We kijken ernaar uit om jullie feedback te horen over de nieuwe werknemers en jullie bij de quizzen te zien.

 

Jouw Rail Nation-team

Er zijn binnenkort nieuwe prestatieklassementen beschikbaar!

Update uit 21/10/2021

Beste spelers,

Zoals jullie mogelijk gemerkt hebben, hebben we recentelijk een aantal nieuwe upgrades toegevoegd aan de carrièretrein. Dit was slechts de eerste stap in een groter geheel. Nu willen we ervoor zorgen dat jullie allemaal soepel door kunnen gaan met jullie carrières en gebruik kunnen maken van enkele upgrades die jullie mogelijk nog missen.

Veel van jullie die al langer bij ons zijn, hebben al het hoogst haalbare binnen veel prestaties bereikt, maar tot nu toe is er nog geen enkele speler die alles behaald heeft. We hebben gemerkt dat de resterende prestaties vaak onmogelijk te halen zijn, of omdat ze ontzettend uitdagend zijn of doordat ze behaald moeten worden door op een bepaalde wijze of in een bepaald scenario te spelen dat jullie niet leuk vinden.

Om die reden zijn we door alle bestaande prestaties gegaan, hebben we er 24 geselecteerd en er 5 klassementen aan toegevoegd. We hebben ervoor gezorgd dat de door ons gemaakte selectie een goede en gebalanceerde variëteit kent. Veel van deze zijn nog altijd lastig te behalen, maar afhankelijk van je speelstijl is er zeker iets voor iedereen – ook voor die ene speler die meer dan 100.000 medailles heeft verzameld.

Je kunt de complete lijst met geüpdatete prestaties HIER vinden.

Houd er rekening mee dat de vereisten voor klassementen 11-15 van deze prestaties in veel gevallen veel lastiger zijn dan voor de eerdere 10 klassementen, en dat de stappen tussen deze klassementen veel groter zijn. Dit is omdat deze klassementen vooral relevant zijn voor spelers die al langer bij ons zijn. Zoals we al zeiden, hebben veel van jullie al indrukwekkende vooruitgang geboekt in sommige categorieën.
Tegelijkertijd willen we ervoor zorgen dat de nieuw klassementen niet direct de limiet bereiken, dus hebben we de vereisten hoog genoeg gezet om dat te voorkomen. Hoe dan ook, jullie hebben mogelijk gezien dat jullie de vereisten voor sommige (maar niet alle) van de nieuwe klassementen al behaald hebben. We hebben dit met opzet gedaan en veel vereisten voor de klassementen 11-13 (en 14, in zeldzame gevallen) op waarden gezet die sommige van jullie al behaald hebben. Als dit het geval is, zullen jullie deze klassementen direct behaald hebben!

Geniet van de gratis carrièrepunten; jullie verdienen ze!

Rail Nation – Origin Journey x2

Beste speler,

Feestdagen. We weten hoe stressvol ze kunnen zijn. Voordat je vakantie begint, moet je al eindeloos veel plannen, uitzoeken en tijd investeren, en dan hebben we het nog niet eens over mogelijke annuleringen op het laatste moment!

Stel je voor dat wij dat allemaal al voor jou zouden regelen. Alle spanning en onzekerheid – weg. Wat als we de perfecte, stressvrije, ontspannen treinreis voor je hebben, gewoon vanuit je luie stoel? Geen stress, geen annuleringen, het is veilig en we garanderen zelfs dat het doorgaat.

Dat is precies wat wij jou bieden.  Waar wacht je nog op? Pak je meest comfortabele kleren; je ontspannende Origin Journey gaat beginnen.

Wat is Origin Journey?

Voor degenen die Origin Journey misschien voor het eerst meemaken, geven we een overzicht van enkele van de exclusieve functies en bezienswaardigheden die je tijdens je reis zult tegenkomen.

Het hele scenario is opgebouwd rond de locatie van Rail Nation’s ontstaan, de Duitstalige ‘DACH’-regio.

Op de klassieke kaart word je getrakteerd op prachtige uitzichten op 50 grenspalen en 50 steden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Je zult ook iets van de plaatselijke cultuur ervaren met 11 nieuwe goederen (ter vervanging van sommige klassieke goederen) en nieuwe productketens. Terwijl je van de cultuur geniet, ontmoet je via nieuwe werknemers de plaatselijke bewoners die verband houden met de nieuwe goederen.

De komende versie van Origin Journey heeft als extra voordeel dat het 2x speed is, wat betekent dat je de fantastische bezienswaardigheden van de DACH-regio sneller kunt beleven en verkennen, maar het betekent ook dat je sneller moet werken in een korter tijdsbestek. 1 week per tijdperk + eindspel om precies te zijn. Om het meeste uit je rondreis door de Origin Journey speelwereld te halen, heb je ook toegang tot een heel handig hulpmiddel. De dagelijkse powerbonus geeft toegang tot unieke 24-uurs bonussen om je ervaring voor een korte tijd een boost te geven. Vind je de bonus die je hebt gekregen niet leuk? Geen zorgen, je kunt het gewoon opnieuw proberen voor een kleine hoeveelheid Goud. Maar let op, hoe vaker je opnieuw gooit, des te meer goud het kost.

Er zal maar één ronde Origin Journey x2 zijn, dus zorg dat je je kans niet mist om een plaatsje te bemachtigen en de reis kunt beleven.

 

 

 

 

Serverstarts

Zorg ervoor dat je klaar bent om aan je reis door de Origin Journey speelwerelden te beginnen door de vertrekborden hieronder voor de door jou gekozen regio te controleren:

Mis je vertrektijd niet, markeer de datum in je agenda en plan nu je ontspannende reis!

Wil je het meeste uit je reis halen? Waarom neem je geen rondleiding?

Maak samen met onze fantastische conducteur, Lucy, van de 6e tot de 16e een virtuele sightseeing-tour die je wordt aangeboden via ons Twitter-account. Tijdens de rondleiding geeft Lucy op 10 locaties hints en laat ze souvenirs achter uit de speelwerelden van Origin Journey die je kunt vinden en waarvan je een screenshot kunt maken.

Elke dag bezoekt ze een nieuwe locatie en laat ze een nieuw souvenir achter dat je kunt verzamelen (via een screenshot) en inzenden als onderdeel van de Gleam-weggeefactie. Elke keer dat je de locatie noemt en een screenshot maakt, doe je mee aan de weggeefactie. Dus hoe vaker je meedoet, des te meer kans je hebt om te winnen!

Heb je geen toegang tot Twitter? Geen probleem, je kunt nog steeds genieten van de tour door lid te worden van onze Discord-server en te kijken naar het #social-media-kanaal

Alle inzendingen die vóór 16 oktober om 14.00 uur worden ingediend, doen mee aan de prijstrekking en maken kans op een van de volgende prijzen:

Prijzen

1ste – Rail Nation eend, mok, speldenset en T-shirt + ingame goodies: 500 Goud, 10 loterijloten, 10 treinvouchers, 10 spoorvouchers, 10 wagonvouchers, 10 direct klaarzetten-vouchers

2e – Ingame goodiepakket: 300 Goud, 10 loterijloten, 10 treinvouchers, 10 wagonvouchers

3e – Ingame goodiepakket: 200 Goud, 10 loterijloten, 5 treinvouchers, 5 wagonvouchers

BONUS: Zodra 500 deelnemers antwoorden hebben ingestuurd via de Gleam-link, wordt er een bonuscode voor de hele community vrijgespeeld!

Regels:

 1. Door deel te nemen aan deze Gleam-weggeefactie geef je toestemming dat jouw persoonlijke informatie (zoals naam, verzendgegevens en shirtmaat) verzameld en gebruikt magen worden met als enig doel het verzenden van beloningen als je eerste
 2. Door deel te nemen aan deze Gleam-weggeefactie stem je ermee in dat het Rail Nation-team contact met je op kan nemen.
 3. Antwoorden kunnen in elk van de volgende talen worden ingestuurd: Engels, Nederlands, Duits, Frans, Russisch, Spaans, Tsjechisch, Italiaans, Pools. Je mag slechts in één regio meedoen; inzendingen voor meerdere regio’s leiden tot diskwalificatie.
 4. Je mag slechts twee inzendingen (screenshot en tekst) insturen per persoon, per dag.
 5. Het screenshot mag niet groter zijn dan 150 MB.

 

Nuttige links

Twitter

Gleam

Discord

 

 

Frequente controles voor de reis

Waar en hoe kan ik mijn Goud overdragen? – Al het Goud van de vorige Origin Journey-ronde komt automatisch beschikbaar om over te dragen naar de nieuwe Origin Journey x2 speelwerelden van dezelfde regio. Voor meer informatie kun je dit artikel lezen: ‘Hoe wordt Goud overgedragen in Rail Nation.’

Welke speelwereldregio moet ik spelen? – Als er een spelwereld is voor jouw specifieke regio (d.w.z. DE of RU enz.), moet je je bij één van die speelwerelden aanmelden. Zo niet, dan kun je je aanmelden bij de internationale speelwereld

Komen er bonuscodes? – Ja, als 500 mensen deelnemen aan het community-evenement, wordt een wereldwijde bonuscode vrijgespeeld en wie weet, misschien zijn er nog wel meer! 😊 Houd onze communicatieplatforms in de gaten voor meer informatie (Discord, Facebook en Twitter).

 

De Rail Nation gear store is open!

Beste speler,

 

Koop NU de officiële Rail Nation-merchandise!

 

Ga snel onze gear shop en bekijk ons ruime aanbod aan artikelen en premium producten. Ontdek onze tijdloze en elegant ontworpen T-shirts, die zeker passen bij (bijna) elke gelegenheid en erg comfortabel zijn door het gebruik van duurzame materialen. De strakke muismat en het notitieblok komen vooral tijdens het eindspel van pas voor precisie en notities. Het is ideaal om je berekeningen op te maken!

 

Laat met trots zien wat je hebt bereikt met onze verzamelspeldjes, ideaal voor toekomstige treinreizen en meer. Of ga voor het enorm schattige badeendje met Rail Nation-thema dat wacht op een nieuw thuis. Het eendje wordt zelfs geleverd met een leuk conducteursfluitje, perfect om het vertrek van de trein of het begin van een nieuwe server aan te kondigen! Koop als pronkstuk voor je boekenplank deze van acryl gemaakte iconische carrièretrein, gegarandeerd een interessante gespreksopener.

 

Wij zijn trots op ons ongelooflijke assortiment en hopen dat jij er ook blij mee bent! Of je nu een nieuwkomer of een veteraan bent, wij hebben zeker iets dat perfect bij jou past. Bezoek de winkel, ontdek onze collectie en haal Rail Nation vandaag nog in huis.

 

We zijn benieuwd naar jouw mening, feedback en suggesties. Maar voor nu…

 

Veel plezier in de gear store!

 

Het Rail Nation-team

FAQ’s: Vragen over de Gear Store

 

Vraag: Betreffende de recente wijzigingen in de btw/douanerechten voor bestellingen van buiten de EU: is de winkel in de EU gevestigd en moet ik btw/douanerechten betalen?
Antwoord: De btw wordt in rekening gebracht bij het plaatsen van de bestelling. Indien de goederen worden uitgevoerd, zullen achteraf de in het land van levering geldende douanerechten worden doorberekend.

 

Vraag: Mijn pakje is niet aangekomen. Wat moet ik doen?
Antwoord: Neem contact op met onze klantenservice. Zij zullen informatie inwinnen om het probleem te helpen oplossen.

 

Vraag: Welke betaalmethoden zijn beschikbaar?
Antwoord: Je kunt kiezen uit de volgende betaalmethoden: creditcard, Amazon Pay, PayPal, American Express en vooruitbetaling.

 

Vraag: Zijn er cadeaubonnen verkrijgbaar, of kan ik een artikel kopen en naar een vriend sturen?
Antwoord: Op dit moment zijn er geen cadeaubonnen beschikbaar.

 

Vraag: Wat moet ik doen als er een probleem is met een artikel dat ik heb besteld?
Antwoord:
Neem contact op met onze Klantenservice. Zij zullen informatie inwinnen om het probleem te helpen oplossen.

 

Vraag: Wat is het retourbeleid?
Antwoord: Je kunt de artikelen binnen 14 dagen na ontvangst direct retourneren onder de voorwaarden die in onze algemene voorwaarden zijn vermeld (met inbegrip van de annuleringsvoorwaarden). Je betaalt zelf de retourkosten.

 

Vraag: Wat is de verwachte levertijd nadat een artikel is besteld? Hoe snel wordt het verzonden?
Antwoord: In Duitsland duurt de levering tussen 2-3 werkdagen (maandag tot vrijdag, met uitzondering van feestdagen in Duitsland) na ontvangst van betaling.

Als je in één bestelling meerdere artikelen bestelt met verschillende levertijden, verzenden wij de goederen in één zending, tenzij wij anders zijn overeengekomen.  In dat geval geldt de langste leveringstermijn van je bestelling voor de verzending van alle goederen.

Verzending naar EU-landen gebeurt binnen 3-7 werkdagen.

 

Vraag: Is het mogelijk om mijn bestelling na betaling nog te wijzigen?

Antwoord: Zodra de betaling voltooid is, is het niet meer mogelijk je bestelling te wijzigen. Als er toch iets gewijzigd moet worden, neem dan contact op met de klantenservice om je bestelling te annuleren en een nieuwe te plaatsen.

 

Vraag: Zijn er extra kosten voor de levering na verzending?
Antwoord: Als het pakket niet kan worden afgeleverd omdat de informatie onjuist was, zal de verzending opnieuw in rekening worden gebracht. Als je iets wilt terugsturen, betaal je de kosten van het retourzending.

 

Vraag: Hoe worden de leveringskosten berekend?
Antwoord: De leveringskosten worden per landzone berekend. Voor meer informatie kun je hier kijken: (verzendlink).

 

Vraag: Waarom wordt mijn betaalscherm niet geladen? [aka player did not enable pop ups]
Antwoord: Wis je browsercache en cookies om het scherm correct te laden. Als dit niet helpt, helpt onze klantenservice je graag verder.

 

Vraag: Wat zijn de levertijden voor elk continent?
Antwoord: Voor gedetailleerde verzoeken, vragen wij je contact op te nemen met onze klantenservice-team.

 

 

 

Platform X: Titans of Economy – Ronde 2

Beste spelers,

We zijn verheugd te kunnen bevestigen dat de tweede ronde van Platform X: Titans of Economy doorgaat. De speelwerelden zullen tussen 18 en 20 augustus starten.

Belangrijke veranderingen

Na een grondige evaluatie hebben we met enige aarzeling besloten de functie “Goud voor het winkelcentrum” te schrappen. Het is gebleken dat deze functie opnieuw uitgebalanceerd moet worden en niet goed werkt in combinatie met de andere functies. Dit betekent dat het winkelcentrum in ronde 2 terug zal vallen op het standaard “Uitbreiden tegen valuta”-mechanisme. Het kan dus niet langer uitgebreid worden met Goud en zal geen bonusgoud meer opleveren.

Het Goud dat in ronde 1 in het winkelcentrum is verdiend, blijft behouden en spelers zijn vrij om het volgens het normale Goud-overdrachtsproces te verplaatsen.

Daar komt bij dat, aangezien er in tweede ronden vaak minder spelers aanwezig zijn, de spelers de Platform X-omgeving niet kunnen ervaren zoals deze bedoeld is. Dus om het spel leuker te maken, zullen we het aantal servers in ronde 2 terugbrengen van zes naar drie. Als gevolg daarvan zullen het serverstartpakket en de pre-registratie niet beschikbaar zijn tijdens het eindspel op Platform X-servers.
De overgebleven servers zijn de volgende:

COMM-401 “Rosen” – Internationaal
DE-401 “Schrödinger” – Duits
RU-401 “Хокинг” – Russisch

Als je ronde 1 gespeeld hebt op een server die in ronde 2 niet opnieuw wordt opgestart, raden we je aan naar “Schrödinger” te gaan (Duitse spelers) of naar de internationale server “Rosen”.

 

Functies

De onderstaande functies zijn beschikbaar in de volgende Platform X: Titans of Economy – Ronde 2:

 1. Spelers kunnen nu vanaf het begin van een speelwereld samenwerken, want associaties beginnen nu met 25 plekken. Er is nu een nieuwe vierde werknemersplek (waarvoor je een hoofdkwartier op niveau 4 nodig hebt) en dit is het enige wat je nodig hebt om werknemers vrij te spelen. Bovendien zijn de prestige- en investeringsniveaus aangepast om het in level omhooggaan te ondersteunen.
 2. Treinen zijn nu sneller omdat de tegellengte is verkort. Dit betekent dat het de moeite waard kan zijn grotere afstanden af te leggen om de lange wachttijden dichter bij huis te vermijden. De trekkracht is voor alle treinen, met uitzondering van de Pollux en de carrièretrein, verlaagd om de hogere snelheid tegen te gaan. Dit betekent dat beide treinen nog nuttiger zijn.
 3. De bonus voor sommige werknemers is verhoogd. Hier vind je de volledige lijst werknemers.
 4. De veiling van werknemers zal frequenter plaatsvinden: om de 60 minuten in plaats van om de 120 minuten.
 5. De thuissteden belonen de spelers nu met 50.000 prestige voor het winnen van het eindspel (voorheen was dit 10.000). Dit is inclusief 45000 prestige voor de overwinning en 5000 prestige voor de stadsverbinding.
 6. We hebben de vergunningenbonus verhoogd (van 10% naar 20%) evenals de maximale werkbelasting voor industrieën (van 300% naar 500%). Dit maakt vergunningen nuttiger, verlengt de wachttijden in extreme situaties zoals het eindspel en geeft industrieën de kans om veel sneller te groeien.
 7. Het aantal vergunningen dat tegelijkertijd in de veiling beschikbaar is, is verdubbeld zodat meer spelers vergunningen kunnen hebben en de verbeterde bonussen kunnen ervaren.
 8. De banklimiet is verhoogd voor de lage levels waardoor het voor nieuwe spelers makkelijker wordt dingen te doen.
 9. We hebben de voorraadlimieten van 33% naar 0% verlaagd nadat een stad gegroeid is. Dit is gedaan zodat spelers meer geld verdienen na het in level omhoog gaan en het zorgt voor meer uitdaging om een stad in level te laten stijgen.
 10. Het prestige dat je krijgt voor deelname aan competities is met 50% verhoogd, waardoor competities veel belangrijker zijn voor je algemene positie.

 

Goud verplaatsen

Zoals hierboven vermeld, mag je al het goud dat je in ronde 1 van Platform X: Titans of Economy hebt verdiend, houden en overdragen volgens het Goud-overdrachtsproces.

Servers die niet doorgaan naar ronde 2, worden gezien als een “eenmalig evenement”. Dit betekent dat het Goud van ronde 1 zal worden geüpload en verplaatst kan worden naar elke andere server in dezelfde regio. Spelers van DE-402 kunnen bijvoorbeeld het Goud verplaatsen naar DE-401. In het geval van COM-servers kun je je Goud verplaatsen naar de internationale COMM-401-server.

Je hoeft je Goud niet te verplaatsen naar een andere evenementenserver en kunt het in plaats daarvan naar een willekeurige speelwereld verplaatsen, de keuze is aan jou.

Vergeet niet dat het een paar dagen duurt voordat het Goud verplaatst kan worden, dus zorg ervoor dat je je Goud-transfer op voorhand plant.

Je vindt hier meer gedetailleerde informatie over de hele procedure.

 

Serverstarts

De servers van ronde 2 beginnen als volgt:

18 augustus: COMM-401 “Rosen” – Internationaal
19 augustus: DE-401 “Schrödinger” – Duits
20 augustus: RU-401 “Хокинг” – Russisch

 

We kunnen niet wachten om te zien wat de volgende ronde van Platform X: Titans of Economy in petto heeft!

We zien je aan de andere kant van de poort,

Jouw Rail Nation-team

 

Zomer Evenement: Trip Across The Nations

Eindelijk is het zomer.

De ooit slapende groenachtige bomen wuiven nu in de verte terwijl een koel briesje door je huis waait en verfrissen jou in de vroege ochtend. Je kijkt opgewonden uit je raam. Weer een mooie dag vol mogelijkheden en keuzes.

Of je er nou op uit trekt of thuis blijft, het maakt niet uit, zolang je maar de gebruikelijke veiligheidsprocedures volgt. Dan, met een laatste diepe inademing vol frisse lucht, ga je jouw trein-themakalender en omcirkel je een andere datum met rode pen.

Jouw spannende reis staat op het punt te beginnen.

 

Beste spelers,

We zijn verheugd Rail Nation – Reis door de landen aan te kondigen; het nieuwe spannende evenement vol in-game beloningen die je verdient door samen te werken als een community. Dus, waar ga je heen?

 

Zo werkt het

Vanaf 23 juli 14:00 uur tot 13 augustus 14:00 uur zie je een mijlpaalkaart met verschillende iconische toeristische bestemmingen. Elk oriëntatiepunt vertegenwoordigt een regio van een community en wordt vrijgegeven zodra elke community de vereiste opdrachten heeft voltooid binnen de gestelde termijn. Dit zal één keer per week gebeuren, gedurende 3 weken. Om de opdrachten te vinden, ga naar je regionale Discord of forum.

Om de opdrachten te voltooien en de beloningen te krijgen, zul je moeten samenwerken met jouw regio om vooruitgang te boeken en de verschillende mijlpalen te halen. Zodra een regio zijn opdrachten heeft voltooid, wordt de mijlpaalkaart bijgewerkt. Als alle regionale community’s hun opdrachten voltooien voor de deadline, worden de beloningen voor iedereen vrijgespeeld! Nadere bijzonderheden over de tijdschema’s, de termijnen voor de voltooiing van de opdrachten en de beloningen staan hieronder.

Tijdens dit evenement zal een uitmuntende erkenning worden gegeven aan één speler die het meest heeft bijgedragen en die de Community Conductor voor juli zal worden. Aangezien dit een community-event is, kunnen spelers concurreren en meerdere regio’s steunen als ze dat willen!

 

Beloning

 Dit is wat jullie als community drie weken lang elke week kunnen verdienen als alle regionale opdrachten worden voltooid!

Week 1: Bonuscode geeft – Deadline – 30 july

 • 24 uur Plus Account
 • 3 spoorvouchers
 • 3 krasloten

Week 2: Bonuscode geeft – Deadline – 6 augustus

 • 48 uur Plus Account
 • 3 treinvouchers
 • 3 krasloten
 • 1 bonustrein verbetering

Week 3: Bonuscode geeft – Deadline – 13 augustus

 • 72 uur Plus Account
 • 5 krasloten
 • 3 treinvouchers
 • 3 wagonvouchers
 • 1 bonustrein verbetering

 

Stuur ons jullie postkaarten!

In 2017 vroegen we jullie ons ansichtkaarten van over de hele wereld te sturen en we ontvingen er ongelooflijk veel, waardoor een van onze favoriete video’s werd gemaakt (Rail Nation – Postcards). Dus, nu het reizen in bepaalde delen van de wereld weer kan, doen we dit graag weer, maar met een kleine aanpassing. Zoals altijd moet je voorzichtig zijn als je in deze periode reist.

Kun je niet op reis of wil je gewoon een staycation? Geen probleem! Je kunt ons een ansichtkaart sturen van waar je woont of zelf een digitale ansichtkaart ontwerpen met behulp van het bijgeleverde sjabloon! Als je er voor kiest een eigen ansichtkaart te ontwerpen, moet je deze rnpostcards@railnation.de vóór de datum van de stream in augustus (nog aan te kondigen) toesturen per e-mail.

Tijdens de livestream in augustus zal Bruno, onze Game Designer, zijn top 5 ansichtkaarten kiezen! Zijn nummer 1 keuze wordt de Community Conductor voor augustus! Van ansichtkaarten die tijdens de stream niet zijn gekozen, wordt weer een mooie videopresentatie gemaakt. Spelers die hun ansichtkaarten per post willen versturen, kunnen dat doen naar het onderstaande adres.

 

Bruno – Game Designer
Bright Future GmbH
Gustav-Heinemann-Ufer 56
50968 Keulen
Duitsland

Wij wensen je veel plezier met het event. We kijken uit naar jullie ansichtkaarten, en nog belangrijker, naar waar jullie reizen jullie brengen in deze tijd.

 

Een veilige reis verder!

Jullie Rail Nation Team

Welkom bij Platform X: Titans of Economy!

Platform X, een plaats waar je zeker kon zijn van een frisse, verkwikkende reis, telkens wanneer je het bruisende station bezocht en verder reisde dan het portaal. Je zag gretige treinliefhebbers instappen, uitkijkend naar nieuwe ervaringen, nieuwe uitdagingen en het creëren van vele onvergetelijke herinneringen. Allemaal waren ze opgewonden en benieuwd wat hun nieuwe omgeving inhield en welke mogelijkheden hen deze keer te wachten zouden staan. De anticipatie van het onbekende veroorzaakte altijd een golf van activiteit die je op het hele platform kon voelen.

 

“We hebben het gehaald met nog genoeg tijd over,” zei Sophie, terwijl ze achterom keek naar James, gebarend naar de trein die klaar stond om te vertrekken.

“Het lijkt erop dat onze strategische reisplannen hun vruchten hebben afgeworpen,” zei James opgewonden, terwijl hij zijn baard streelde terwijl hij verder ging. “Ik ben heel benieuwd wat er deze keer achter het platform ligt.”

Sophie glimlachte naar James en antwoordde: “Ik hoor dat het een unieke plek is, vol economische mogelijkheden. Er staat wel Titans of Economy op ons ticket, dus we moeten wel in de stemming zijn!”

Beiden vonden ze redelijk gemakkelijk hun zitplaats en wachtten ongeduldig tot de trein van het perron wegrolde en het portaal binnenreed. “Het lijkt erop dat we eindelijk klaar zijn om te vertrekken!” Zei James terwijl hij uit het raam van de wagon keek. Gedempte oproepen van de treindienstleider bevestigden dat de machinist vrij spoor had, alle passagiersdeuren gesloten waren en de trein klaar was om door het portaal te vertrekken.

Er heerste een serene stilte in de wagon – allen wachtten in afwachting totdat de ronkende motor te horen was en op dat moment vulden opgewonden gesprekken de lucht. Toen de trein het portaal binnenreed, voelden Sophie en James zich opgewonden, nieuwsgierig naar wat er voorbij perron X lag. Eén lichtflits later en ze waren op hun nieuwe bestemming aangekomen.

 

Een nieuwe uitdaging was begonnen. 

 

“Welkom op perron X: Titans of Economy” riep de machinist met een aangename stem over de intercom. “Hier gaat alles anders. Gebouwuitbreidingen kosten nu goud, treinen zullen sneller rijden en je zult meteen kunnen samenwerken met je associatie want die beginnen direct met 25 plekken.”

Sophie en James grijnsden naar elkaar en namen de adembenemende uitzichten in zich op terwijl de machinist verder reed. “Jullie hebben allemaal de kans om de volgende Adam Smith of Cornelius Vanderbilt te worden. Dat gezegd hebbende, zorg er voor dat je al jouw spullen meeneemt als je de trein verlaat. Wij wensen je een prettige verdere reis en veel succes met deze nieuwe uitdaging.”

 

Welkom bij Platform X: Titans of Economy.

 

Ongelooflijke, maar uitdagende nieuwe functies!

Kijk eens welke functies beschikbaar zijn in de volgende Platform X: Titans of Economy:

 

 1. Spelers kunnen nu vanaf het begin van een speelwereld samenwerken, want associaties beginnen nu met 25 plekken. Er is nu een nieuwe 4e werknemersplek (waarvoor je een hoofdkwartier op niveau 4 nodig hebt) en, slechts 4 niveaus van het hoofdkwartier zijn nodig om werknemers vrij te spelen. Plus, de prestige- en investeringsniveaus zijn aangepast om het levellen te ondersteunen.
 2. Treinen zijn nu sneller omdat de lengte van de tegels is verkort. Dit betekent dat het nu de moeite waard kan zijn grotere afstanden af te leggen om de lange wachttijden dichter bij huis te vermijden. De trekkracht van alle treinen, met uitzondering van de Pollux en de carrièretrein, is verlaagd om de hogere snelheid tegen te gaan, zodat beide treinen nog nuttiger zijn.
 1. Het uitbreiden van het winkelcentrum kost nu Goud, maar je verdient er nu ook Goud mee.
 2. De bonus van sommige werknemers is verhoogd; de volledige lijst van werknemers vind je hier.
 3. De veiling van werknemers zal frequenter plaatsvinden, om de 60 minuten in plaats van 120 minuten.
 4. De thuissteden geven je nu 50.000 prestige voor het winnen van het eindspel (voorheen was dit 10.000). Dit is inclusief 45.000 prestige voor de overwinning en 5.000 prestige voor de stadsverbinding.
 5. We hebben de licentiebonus verhoogd (van 10% naar 20%) en de maximale werkbelasting voor industrieën (van 300% naar 500%). Hierdoor worden vergunningen nuttiger, worden de wachttijden in extreme situaties zoals het eindspel langer en krijgen de industrieën de kans om veel sneller te groeien.
 6. Het aantal vergunningen dat tegelijkertijd in de veiling beschikbaar is, is verdubbeld zodat meer spelers vergunningen kunnen hebben en de verbeterde bonussen kunnen ervaren.
 7. De banklimiet is verhoogd voor de lage levels waardoor het voor nieuwe spelers makkelijker wordt dingen te doen.
 8. We hebben de voorraadlimieten verlaagd van 33% naar 0% nadat een stad gegroeid is. Dit is gedaan zodat spelers meer geld verdienen na het levelen en het zorgt voor meer uitdaging om een stad te levelen.
 9. De prestige die je krijgt voor deelname aan competities is met 50% verhoogd, waardoor competities veel belangrijker zijn voor je algemene rangschikking.

 

We kunnen niet wachten je door het portaal en in een wereld vol nieuw te ontdekken en spannende uitdagingen uit te nodigen.

Je kunt toegang krijgen tot de nieuwste functies in Platform X speelwerelden vanaf 16 juni 2021 om 14:00 uur. Hieronder vind je de details over wanneer jouw regionale speelwerelden zullen beginnen:

 

 

Titans of Economy: Community Kruiswoordpuzzel

Als onderdeel van het Platform X: Titans of Economy-evenement houden we ook een community-wedstrijd.
Voltooi de kruiswoordpuzzel op ons forum of Discord en test je kennis van alle aankomende functies van Platform X: Titans of Economy.

Details:

Start: 17 juni 2021 14:00 uur
Eind: 17 juli 2021 14:00 uur

Prijzen:

1ste – 250 Goud + 15 loterij loten – De eerste die de ingevulde kruiswoordpuzzel correct indient

2e – 150 Goud + 10 Loterij loten – Willekeurig gekozen

3e – 50 Goud + 5 Loterij loten – Willekeurig gekozen

 

Stuur je ingevulde kruiswoordpuzzels voor de sluitingsdatum in via het forum [hyperlink]of Discord[hyperlink].

 

We hopen dat jij net zo enthousiast bent over Platform X: Titans of Economy als wij en we kunnen niet wachten jouw feedback te horen over de nieuwe functies.

Wil jij de reis naar de andere kant van het portaal maken en de volgende Titan of Economy worden?

Ik zie je daar!

De Rail Nation Treinmaand komt eraan!

Een straal warme ochtendzon raakt je gezicht aan, een goed begin van deze stralende en mooie dag. Je haalt diep adem. Een frisse zomergeur hangt in de lucht en eindeloze onnoemelijke avonturen wachten op je. “Vandaag is het zover!” bedenk je opgewonden terwijl je de dag afkruist op je kalender met treinthema.

Het is eindelijk de Rail Nation Treinmaand.

Pak je conducteurspet en je reistas en hou je kaartjes gereed! Er komt iets spannends in de wereld van Rail Nation. Geïnspireerd door de US National Train Day, een feestdag gestart door Amtrak in 2008, hebben we onze eigen Rail Nation Treinmaand gecreëerd – een maand vol met vele geweldige specials, functies, en nog veel meer. “Kaartjes, alsjeblieft!” Zullen we het, nu je tickets zijn afgestempeld, eens hebben over enkele van die opwindende functies?


Zes beroemde treinen gratis

We geven je direct zes gratis productieseries van beroemde treinen om vrij te spelen, allemaal uit verschillende tijdperken! Zoals je weet, kost elke productieserie gewoonlijk 75 Goud – je bespaart dus 450 Goud! Gebruik de code RN-Train-Month (hoofdlettergevoelig) tussen 17 mei 2021 en 31 mei 2021 en je kunt klassiekers als de Pruisische P8 vrijspelen. Als je de meeste oude stoomtreinmachinisten zou vragen naar een van hun favoriete trein dan zal je meestal de Pruisische P8 horen vanwege zijn betrouwbaarheid, lange levensduur en onderhoudsgemak.


Wereldwijde functie-update: Prestige voor leveringen aan industrieën

Tijdens de Rail Nation Treinmaand brengen we ook één van de meest door de community gevraagde functies bekend van Platform X: Working Class Heroes terug. Vanaf woensdag 19 mei 2021 zullen alle spelers die de benodigde goederen aan een industrie hebben geleverd prestige ontvangen zodra de industrie een level omhoog gaat. Als je het beu bent om steden te laten groeien, wees dan verstandig en verzamel duizenden prestigepunten door goederen aan industrieën te leveren. Deze update zal alleen invloed hebben op nieuw-startende servers. Functieaanpassingen zullen niet worden toegepast op lopende speelwerelden.


Treinmaand Pakket

Tot slot hebben we voor onze Treinmaandbundel ongelooflijke kortingen en besparingen die je niet wilt missen. Vanaf 21 mei 2021 14:00 uur tot en met 31 mei 2021 23:59 uur heb je de mogelijkheid ongelooflijke deals te pakken, met sommige bundels een besparing van maar liefst 61%! Dus, pak ze nu het nog kan!

Wij wensen je een ontspannen verdere reis tijdens onze Rail Nation Treinmaand.

 

Rail Nation: Ontwerp een trein wedstrijd

 

Beste spelers,

In april 1829 kondigde de Liverpool and Manchester Railway (L&MR) een wedstrijd aan voor het ontwerpen van locomotieven, bekend als de Rainhill Trials. Ingenieurs uit het hele land kregen de opdracht een locomotief te bouwen om de 1,6 kilometer spoor af te leggen. Vijf locomotieven deden mee en één heeft de proef met succes afgerond. Die locomotief werd de beroemde vracht- en passagiersstoomtrein van George Stephenson, bekend als “The Rocket”. Het was op basis van dit treinontwerp dat vervolgens de meeste commerciële locomotieven werden gebouwd.

Deze gedenkwaardige gebeurtenis heeft mede vorm gegeven aan de wereld van de treinlocomotieven die wij vandaag de dag beleven en waardoor wij ons hebben laten inspireren. Dus, als erkenning voor het ongelooflijke ontwerp van de Stephenson’s Rocket, organiseren we de “Rail Nation: Ontwerp een trein-wedstrijd”!

 

Rail Nation: Ontwerp een trein-wedstrijd – Details

Datum: 20 april 2021 14:00 uur – 20 mei 2021 14:00 uur

Opdracht:  Twee blanco sjablonen van geselecteerde tijdperk 1-treinen zullen in JPG– en PSD-bestanden beschikbaar zijn voor de community om te downloaden. De community heeft de opdracht een van de beschikbare treinen in te richten en te herontwerpen, voor de 21e eeuw.

De deelnemers kunnen om het even welke methode gebruiken om deze treinen te decoreren:

 • Digitale manier – MS Paint, Photoshop etc.
 • Traditionele manier – schilderen, kleuren met potloden etc.
 • 3D modelleren
 • Figuurschilderen

Alles wat je creativiteit aanwakkert!

Inzendingen: Je kunt je ontwerp inzenden door je afbeelding te posten op de Rail Nation forums of Discord voor de einddatum van de wedstrijd.

Winnaars: Er zullen wereldwijd drie winnaars worden geselecteerd, niet per regio. Het Community Management Team zal uit alle deelnemers de drie beste ontwerpen kiezen en de community zal vervolgens stemmen over de volgorde (1e, 2e en 3e).

Prijzen:

Iedereen die meedoet, krijgt een bonuscode voor  5 loten!

1e plaats: 1 bonustrein  (bonustrein, Behalve de Primus van het huidige of vorige tijdperk naar keuze van de speler), 300 Goud en 20 loten

2e plaats: 250 Goud en 15 loten

3e plaats: 150 Goud en 10 loten

Regels:

 • De ingezonden ontwerpen moeten van jezelf zijn en niet de creatie van iemand anders, met uitzondering van familieleden (kinderen enz.).
 • De community gedragsregels zijn nog steeds van toepassing op alle afbeeldingen die voor deze wedstrijd worden ingezonden, dus zorg ervoor dat je geen afbeeldingen inzendt die deze regels overtreden.

 

Niet vergeten; alle deelnemers ontvangen een bonuscode voor vijf loten. Mis het dus niet!

Zet je ingenieurspet op en vind deze treinen opnieuw uit als de Rocket van de 21ste eeuw!

Debuut Fast Forward: spannende nieuwe functie!

 

Hallo spelers,

Naast alle spannende dingen die dit jaar al gepland zijn – onze verjaardag, een nieuwe video-engine en onze officiële Discord-server – willen we jullie nog meer geven om naar uit te kijken Het Fast Forward-scenario komt terug met een spannende, nieuwe functie!

 

 

 

Dagelijkse powerbonus

De dagelijkse powerbonus-functie zal voor het eerst zijn intrede maken op het Fast Forward-scenario. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar in Fast Forward, dus mis je kans niet om het uit te proberen.

Wat is de dagelijkse powerbonus?

Elke dag om 14:00 kunnen alle spelers een persoonlijke 24-uurs bonus krijgen door voor 49 Goud één van de 14 kaarten te kiezen.  Er zijn 14 potentiële bonussen die je kunt krijgen, variërend van turbo’s tot de verbazingwekkende nieuwe speciale 24-uurs bonustrein: de Magnus! 

Het zijn allemaal behoorlijk krachtige bonussen en een kosteneffectieve manier om je spel te verbeteren, hoewel sommige gunstiger zijn dan andere, afhankelijk van het moment tijdens het spel waarop je ze krijgt.
Vind je de bonus die je gekozen hebt niet leuk? Geen probleem! Voor 5 Goud mag je de eerste keer opnieuw rollen. Maar wees gewaarschuwd, elke keer als je opnieuw rolt, verdubbelen de kosten! Dus kies je timing verstandig en overdrijf het niet!

Hier is de volledige lijst van mogelijke bonussen die je kunt krijgen:

 

 

Het activeren van je powerbonus

Zodra je een bonus krijgt, heb je 72 uur om hem te activeren, anders vervalt hij. Bovendien kun je geen nieuwe bonus kiezen totdat je de bonus die je al hebt gekregen, hebt geactiveerd. Maar als je het goed timet, kun je technisch gezien 2 bonussen actief hebben gedurende dezelfde 24 uur! Als je er geen 2 tegelijk wil hebben, is dat niet nodig. Je kunt de bonussen wanneer je maar wil activeren; de dubbele bonus is gewoon een nuttig mechanisme dat beschikbaar is voor spelers die er gebruik van willen maken.
Als je de powerbonus van de vorige dag activeert net voor het begin van de volgende speeldag (14:00) zal die bonus 24 uur actief zijn EN kun je een nieuwe bonus kiezen voor de nieuwe speeldag en die ook activeren. Dit betekent dat je 2 bonussen tegelijk hebt! Als je ervoor kiest om dit te doen met 2 dezelfde bonussen zal die bonus gewoon worden verlengd tot 48 uur.

Als je de powerbonus wilt uitproberen, ga dan naar onze Fast Forward-speelwerelden, waar de functie voor het eerst geïntroduceerd wordt aan spelers. In de toekomst zal deze functie wellicht ook in andere speelwerelden worden ingevoerd. Mis je kans niet om het als een van de eersten uit te proberen! Speel mee op de Fast Forward-gameservers vanaf 23 februari 2021.

 

Fast Forward Festival: community-evenement

Vanaf 1 maart 2021 zal er een community-evenement plaatsvinden op de Rail Nation-forums en Discord om de terugkeer van Fast Forward te vieren.

Het Fast Forward Festival bevat 6 prijzenkoffers vol met in-game goodies, verstopt in een 12 x 12 raster. Van 1 tot 5 maart heb je één kans om een tegel op het raster te kiezen om te raden waar de koffers zijn verstopt. Als je de juiste tegel kiest, win je een prijs. Sommige koffers kunnen meerdere keren door spelers worden gewonnen. De tegels worden echter gewonnen op basis van wie het eerst komt het eerst maalt, dus zorg ervoor dat je het niet mist en begin nu vast met raden! Als je het Fast Forward-scenario speelt, kun je 3 extra tegels kiezen. Hiervoor moet je een fullscreen screenshot insturen om het te bewijzen.  

De inhoud van de prijzenkoffers en het aantal keren dat ze gewonnen kunnen worden, is als volgt:

1x Tycoon – 200 Goud, 5 loterijloten, 5 treinvouchers
2x Fortuin – 50 Goud, 3 dagen Plus-account
3x treinen – 5 spoorvouchers, 5 treinvouchers
4x Loterij – 5 loterijloten
5x Gebouw – 3 verlaging prijzen van gebouwen
5x Mysterie – willekeurige items (5 loterijloten, 3 dagen Plus-account, 50 Goud)

Als extra prijs wint de speler die de meeste prijstegels juist raadt de titel Community Conducteur Maart. De naam van deze speler wordt gegraveerd op de Community Conductor-trofee. Lees voor meer informatie over de Community Conductor-trofee het forumbericht.

Als je mee wilt doen aan het Fast Forward Festival community evenement, kun je meedoen via het forum of Discord

 

 

Wat is Fast Forward?

Het Fast Forward-scenario is in wezen gelijk aan het klassieke spel, maar dan met een 4x snelheid! Omdat het spel 4x zo snel gaat, duren de spelrondes 24 dagen in plaats van de standaard 90 dagen en is het spel is een stuk actiever omdat je je moet aanpassen aan de constant veranderende omgeving en het snelle verloop van het spel.

Gebruik makend van dezelfde gameplaymechanismen, tools en functies die je al kent uit Classic, heb jij wat nodig is om snellere beslissingen te nemen met snellere treinen met een grotere vraag?

Wanneer beginnen de servers en op welke servers kun je spelen?

De Fast Forward-scenarioservers beginnen vanaf 23 februari 2021 op de hieronder vermelde servers:

 

 

 

 

 

 

De rail Nation discord is nu live!

Beste spelers,

De rail Nation discord is nu live en klaar om gebruik te worden!

Join nu en start een gesprek.

Click here to join

 

Om de recente lancering van onze officiële Rail Nation Discord te vieren, geven we de komende 4 weken in-game goodies aan gelukkige Rail Nation-communityleden!

De goodies zijn onder andere:

Loterijloten
Treinvouchers
Spoorvouchers

En veel meer…

Om deel te nemen aan de weggeefactie en om kans te maken om te winnen, meld je je gewoon hier aan bij de officiële Rail Nation Discord. Neem dan een kijkje in het kanaal #giveaway voor meer informatie over wanneer de weggeefactie begint en hoe je kunt winnen.

Tussen 22 februari 2021 en 22 maart 2021 zijn er elke week weggeefacties.

Dus word nu lid van de Discord-server om er zeker van te zijn dat je het niet mist!

The Official Rail Nation Discord is Coming!

Beste spelers,

We lanceren binnenkort de officiële Rail Nation Discord! Deze is vanaf 15 februari publiekelijk beschikbaar en de uitnodigingslink zal op de forums, Facebook, blog en via een in-game bericht worden geplaatst. Er zijn dus genoeg manieren om met ons mee te doen en gesprekken te beginnen!

Waar zal de Discord-server voor gebruikt worden?

We willen nauwer contact houden met jullie, de spelers. Wij willen jullie mening, suggesties en ideeën horen. Wij willen ook beter met jullie communiceren, updates geven en meer vertellen over onze plannen en onze werkzaamheden in Rail Nation.
Maar dat is nog niet alles! We hebben zoveel gepland voor 2021, dat we niet kunnen wachten om het met jullie te delen. Weggeefacties, nieuwe mediacontent, community-evenementen en prijzen! Dit alles zal deel uitmaken van de Discord-server en we willen niet dat je het mist!

Wat kan ik verwachten van de Discord-server?

 • Forums – Ten eerste willen we heel duidelijk stellen: Discord zal de forums niet vervangen . Wij zullen onze activiteiten ook blijven koppelen aan de forums en zolang er behoefte is aan de forums, zijn wij niet van plan deze te verwijderen. Dus als de Discord-server niets voor jou is, hoef je hem niet te gebruiken. Je zult het meeste van wat we aanbieden ook nog steeds op de forums vinden.
  Er kunnen echter functies of inhoud exclusief zijn voor de Discord-server, zoals sommige weggeefacties, voice-kanalen en community-activiteiten.
 • Talen – Zoals met de meeste nieuwe Discord-servers, zal onze focus liggen op het communiceren in het Engels. Onze aankondigingen, updates en evenementen zullen in het Engels zijn, net als alle mededelingen die wij aan de community doen. Wij zijn ons er echter van bewust dat sommige van onze meest toegewijde spelers geen Engels als eerste taal spreken en dat dit voor hen moeilijk kan zijn. We willen deze spelers laten weten dat we aan jullie denken en we hebben al plannen om de Discord-server aan te passen aan de behoeften van de community als en wanneer dat nodig is. Dus als er in een bepaalde regio genoeg vraag is naar extra ondersteuning, kunnen we de Discord-server aanpassen om die spelers tegemoet te komen. Dit zou kunnen betekenen dat er op termijn regionale kanalen zullen zijn, gewijd aan spelers die een specifieke taal spreken.
  Het communitymanagementteam houdt deze situatie in het oog en voert indien nodig wijzigingen door.
 • Support – De Discord-server wordt gehost door community managers en andere leden van het Rail Nation-klantenteam.  Maar als je antwoord nodig hebt op je vragen, zijn er een aantal functies beschikbaar op de Discord-server. Er is een FAQ-gedeelte, changelogs en een hulpkanaal; allemaal bedoeld om je toegang te geven tot informatie om je problemen op te lossen. Toch is het heel belangrijk dat we ervoor zorgen dat alle niet-oplosbare problemen gemeld blijven worden via het ticketsysteem. De community managers en het supportteam zullen regelmatig aanwezig zijn om ondersteuning te bieden en je naar de relevante informatie te leiden, maar als zij niet beschikbaar zijn of als je probleem niet kan worden opgelost, kun je een ticket indienen.
 • Communitypromotie – We zullen een aantal kanalen wijden aan het promoten van de inspanningen van de ongelooflijk kundige, creatieve en expressieve leden van de community. Hier kun je alles laten zien waarvan je denkt dat de community het leuk zal vinden, zoals streams, ideeën, tutorials en video’s. Wij zullen in de gaten houden wat jullie aanbieden, en als wij iets zien dat een grote hulp is voor de spelers, zullen wij het onder de aandacht brengen. Wij willen jullie ook een beter platform bieden om suggesties voor Rail Nation op kenbaar te maken. Er zal een kanaal worden gewijd aan jullie suggesties, en van daaruit kunnen we jullie ideeën eventueel naar het Rail Nation-team overbrengen. Niet alle suggesties zullen een antwoord krijgen of worden doorgestuurd naar het Rail Nation-team. Wij zullen dit proces in de loop van de tijd aanpassen om jullie suggesties beter te beheren, afhankelijk van hoeveel en hoe vaak wij ze ontvangen.

De toekomst van communicatie bij Rail Nation

In de toekomst gaan we verbeteren hoe, wanneer en waar wij met jullie communiceren.  Ons doel is regelmatiger te zijn met onze communicatie en jullie de details op een begrijpelijkere manier te verstrekken en via meerdere platforms. Om dit te bereiken, hebben we allerlei grote plannen voor nieuwe media, die we graag met jullie willen delen. Zodra we klaar zijn om meer details over deze plannen bekend te maken, zullen we jullie dat laten weten op het forum en via Discord.
Wij willen ook onze communicatie met nieuwe spelers verbeteren en met degenen die begeleiding nodig hebben bij het spelen van het spel. We hopen dat de voortdurende community-discussie in de Discord-server nieuwe spelers op natuurlijke wijze in contact zal brengen met enkele van onze meest ervaren spelers, die tips kunnen geven, maar we hebben zelf ook plannen om te helpen in dit opzicht. Nogmaals, zodra wij hier meer informatie over hebben, zullen wij jullie zeker op de hoogte houden.
De Discord-server is immers gecreëerd voor jullie, de Rail Nation-community. Het is vooral bedoeld als hulpmiddel zodat iedereen beter in contact kan komen met medespelers die net zoveel van het spel houden.  Het is aan jullie allemaal om de Discord-server vorm te geven zoals jullie dat willen door hem te gebruiken, met elkaar in gesprek te gaan en de community managers te laten weten wat jullie willen toevoegen of veranderen.

De Discord-server zal zeer binnenkort live gaan en we kijken er allemaal naar uit om beter in contact te komen en alle plannen te delen die we hebben voor de toekomst!

We zien jullie daar,

DippyNikki – Community Communication Manager

Our plans for the coming months

Dear players,

This very unusual year is slowly nearing its end, but we’re not done yet! There are still a lot of great things to come and we are already preparing for the next year.

So, enjoy our latest news!

 

Platform X – Working Class Heroes: Round 2

As we already announced in the last blog post about Platform X, all the game worlds for this event will restart. You therefore have the chance to perfect your strategy in a second attempt or, if you missed the first round, get a last opportunity to test this unique scenario. You can check the start dates HERE.

 

The Winter Event

Is 2020 making it hard for you get in the winter holiday mood? No worries, we’ve got your back! The Winter Event is returning to bring you an interesting challenge and, of course, lots of little rewards!

You don’t know what the Winter Event is? You can read more about it HERE and it will also be explained in the game.

The Winter Event will be active between 10th and 18th December. You can find a complete list of all game worlds that are participating HERE.

 

Rail Nation: Origin Journey

 

Early next year, Origin Journey will be making a comeback. It’s been a while since the last round and many of you have been asking for it. So we’re looking forward to launch this event again in January/February 2021 in the original 1x speed version.
You don’t know what Origin Journey is? Find out HERE. The exact start dates will be announced soon.

 

…and more!

 

Besides the events above, there are many other things going on!
We’ll be welcoming several new team members to our game team. We’re working on a new shop feature and improving rewards for watching videos in your station. What’s more, we’ve started tackling the important task of polishing the mobile version of Rail Nation and we’re working on a concept for the second episode of Platform X… and much more! Stay tuned for more exciting news in the future!

 

Your Rail Nation Team

XXL Performance Update

 

Dear players,

You probably remember the XXL update in September, when we fixed around 300 bugs. When we announced this update, we also mentioned that our next focus would be the browser version’s performance, i.e. speed and loading times.

We’re happy to report that this work from the Rail Nation team has paid off greatly. We were able to implement some valuable improvements in the form of optimisations to various parts of the game. While some game functions only received small improvements, we could drastically reduce loading times for others, making your experience playing Rail Nation that much smoother. On average, our measurements show that the general performance of the game has improved by 24%!

For instance, we were able to reduce the average loading time for the association window by 45% and the loading time for the “buy train” screen by 40%, which is far better compared to previous loading times.

This is a great step in the right direction, and we’ll be curious to know your thoughts and feedback once these performance updates arrive. As always, the roll-out is divided into several stages: Rollout plan

 

After completing this update, the next technical milestone is the mobile version of Rail Nation. We’ll let you know more about that once development has progressed further.

Take care and stay healthy.

Your Rail Nation Team

Public Performance Test on the PTR

We need you!
Following the bugs, we have now moved on to tackling the performance issues. What does that mean? We want a smooth game experience with windows that open quickly and also achieve a decent speed when scrolling and moving on the map. We have therefore developed a number of changes and improvements that are waiting for you to put to the test. To get as many comparative measurements as possible, we are hoping for broad support on one of our public test servers. And because we don’t want you to come away empty-handed, we’ve devised a little PTR event for you all.

 • If you haven’t already done so, register on the PTR server HERE
 • When the event starts on 10 November 2020, log into PTR1 Speedy (WARNING: the OLD version WITHOUT the improvements will be found here).
 • After the first half of the second day, an update will be added that contains the changes and improvements, allowing you to marvel at the new performance on the second half of the second day and on the third day.
 • For us, it’s important that you play on the server in the way you normally do as well as open plenty of windows.
 • If you reach 3500 prestige in the three days and complete the survey at the end of it, you can pick up 500 Gold, which you can collect on a live server of your choice.

We look forward to your support. Now crank open those windows in Rail Nation!

Your Rail Nation QA Team

A new dimension awaits: Platform X!

Dear players,

A new dimension awaits! Platform X is a portal to alternative worlds, where new rules apply, old habits are called into question and innovative strategies must be devised.
Brand-new features and alternative balancing offer a completely new Rail Nation experience which requires players to develop new styles of play. Small changes with a huge impact!

Perfect for those of you who fancy something new or different, as well as for curious, adventurous and innovative strategists!

 

We call the first dimension that the Platform X portal will take you to:

Working Class Heroes

In this first episode of Platform X, hard work is rewarded for industries and everyone else. Supporting industries and tirelessly working together to develop cities pay off!

What does this mean specifically? Here’s an overview of the features:

Prestige for deliveries to industries

 • All players who have supplied required goods to an industry will receive prestige as soon as the industry levels up.

City prestige for level-ups

 • City prestige is no longer awarded daily, but only when the city reaches a new level.
 • The prestige is distributed for all goods, no matter if the good is replaced or not.

New method of calculating active players

 • The competition between cities gets more intense thanks to the improved method of calculating active players.
 • Only players who actually supply a city will count as active players and influence city consumption.

Modified endgame

 • For all megacities, the quantity of goods to be supplied in the endgame is now based on the megacity with the highest city level!

What’s more, there’s another new achievement that awards valuable career points, allowing players to continue to upgrade their career engine. Secure the special Platform X achievement by achieving at least 20,000 prestige in this episode!

Unlike other event scenarios, the first episode of Platform X will run not just for one round, but two. The first round starts at the end of October and the second round shortly after the end of the first in December. This way, you can optimise your strategies based on the experience you gather in the first round or take part in just one of the two rounds if the dates don’t quite suit you.
Here’s an overview of the new game worlds:

Curious?

HERE you can ask questions about the best strategies for the first episode of Platform X, prove in the community event that you have what it takes for this adventure and earn bonus Gold for Platform X – Working Class Heroes!

We’re really excited and hope you feel the same!
Your Rail Nation Team

 

 

The XXL update is coming!

Dear players,

The time has come! The most extensive bug-fixing update in the history of Rail Nation is approaching.

After we successfully switched Rail Nation to HTML5 a few months ago, securing the long-term future of the game, it is now time to make improvements and set higher standards.
The long-awaited, giant update full of bug fixes is finally here! All the work over the last few weeks and months has paid off.

More than 300 bug fixes are contained in this update!

What’s more, they are accompanied by a number of improvements such as higher performance, the revised chat feature and significantly smoother map scrolling. There are simply too many items to list them all here, but this graphic gives a good overview:

You can find the full changelog HERE and you’ll soon be able to see all the changes in the game for yourself. The release dates for the update are as follows:

 • 15th September: DE-1, DE-107, DE-201, RU-2, RU-103, RU-204
 • 17th September: DE & RU game worlds (excluding game worlds that are paused or in the endgame)
 • 23rd + 24th September: All remaining game worlds

 

We are really looking forward to this update and would like to once again thank all the players who have helped us – either by tirelessly reporting bugs or diligently testing on the PTR.
But we’re not stopping after this update! Following this strong focus on bug fixes, we want to spend some time concentrating on implementing extra performance improvements. This includes things like speed and loading times when opening windows in the game, for example.

To celebrate the release of the biggest update in the history of Rail Nation, we’ve also prepared a little present for you all:

Using the bonus code* “XXL-UPDATE”, you can now secure a free Plus Account for 3 days.

Have fun!

Your Rail Nation Team

 

* Once per account. Valid from 14th September until 31st October. Only for browsers and Android. Apple excluded.

FAQs

Wouldn’t it have been better not to have waited for this long and to have improved the game in several smaller updates?

That’s normally the approach we take, but in this case a number of more extensive steps were necessary in the background to enable this high number of bug fixes in the first place.

 

I’ve just played for the first time since the update and the loading times are longer than before. Shouldn’t the performance actually be better?

Don’t worry; that’s normal. After an update, data stored in the browser (in the cache) becomes outdated. This means that the browser has to reload the cache and this can result in much longer loading times when performing certain actions in the game for the first time since the update. Unfortunately, this can diminish the first impression, but that takes care of itself after spending a little while playing the game.
By the way, that’s not only the case for this update but generally for all Rail Nation updates. The cache is automatically reloaded. You don’t need to clear it manually.

 

I’ve found a bug. Will this also be fixed at some point?

No worries, this isn’t our last update. Technical quality continues to be important to us. Please report the bug with all the key details in the forum and we’ll handle it!

 

You mentioned further performance improvements. When can we expect them?

It’s difficult to say right now, but it certainly won’t take as long as this update took to develop. We are already tracking down a number of ways to implement improvements. If there’s any interesting information about this before the actual update, you’ll find it in the forum.

 

I count fewer than 300 entries in the changelog. I thought the update contains more than 300 bug fixes?

To provide a better overview, we have summarised a number of smaller bug fixes in certain bullet points, which may encompass up to 40 individual bugs.

 

Masters Prestige Event

Community event: The hunt for prestige!

Whether you play Allstars or Rising Stars – after the endgame there is only one winner in the individual ranking. But like in Rail Nation generally, there is more than just this one objective in Masters. This year, we also want to reward those of you who aren’t deterred by the tough competition and still give your best.
So, there’s an extra challenge for this year’s round of Masters to achieve certain prestige goals. Both for the Allstars final and for Rising Stars, there are 3 objectives in each game world with different levels of difficulty and rewards.

In the Allstars final, at least the following prestige objectives need to be reached in the individual ranking:

 • Intermediate: 300,000 prestige
 • Difficult: 400,000 prestige
 • Hardcore: 500,000 prestige

 

Since many less-experienced players play on the Rising Stars game world, the minimum objectives are slightly lower:

 • Intermediate: 200,000 prestige
 • Difficult: 300,000 prestige
 • Hardcore: 400,000 prestige

On both game worlds, you can win the following rewards:

 • Intermediate: Community Hero Achievement (Bronze)
 • Difficult: Community Hero Achievement (Silver)
 • Hardcore: Community Hero Achievement (Gold) + 20 days of Plus account (freely transferable to any game world)

 

None of these objectives are trivial, and they all call for a certain amount of activity and strategy. But they are also targets that players have often achieved … even without buying Gold or excessively using the video feature!

Good luck!
Your Rail Nation Team

Rail Nation Masters 3

The biggest competition of the year

The time has come – round three of Masters is starting! Play in this tournament against players from all around the world in a battle for victory, prestige and prizes! Show off your skills – as a lone wolf or with your association. Rewards including achievements, Gold, glory and more await.

 

Like last year, there will again be two separate tournaments: Allstars for experienced players with 2 or more stars, and Rising Stars for everyone else who doesn’t want to miss out on the fierce competition.

Here’s a quick look at the key facts:

 • Rising Stars is a single game world with a limit of 3500 players. The round starts on 31st August.
 • Allstars is split up into a qualification round, starting on 28th August, and the final from 23rd October.
 • The qualification round for Allstars encompasses 3 game worlds, each with up to 2500 players. A fourth or fifth game world will be opened if necessary.
 • The best 2500 players in the Allstars qualification game worlds will progress to the final, i. e. the best 833 players from each of the 3 game worlds (2500 divided by the number of open game worlds).
 • What’s more, the members of the 10 BEST associations per Allstars game world will qualify.
 • All game worlds are played in the Classic scenario at double speed.
 • Registration for the game world is open 24 hours before the round starts.
 • The game worlds are international,  so all languages are available and allowed.

Valuable prizes, including up to 10,000 Gold and unique achievements, await the winners in the individual player and association rankings.

All the details, terms of participation, information on the prizes up for grabs, FAQs, an explanation of the qualification round, dates and much more can be found on the relevant information page in the Lobby.

Clash! is back!

Clash! is also making a return with Masters. Whether or not you take part in the Masters game worlds, everyone can play Clash! In case you’re new to it: Clash! is a mini game that takes place in the Lobby. In Clash! you face two opponents on a triangular map. Navigate from industry to industry, collect goods and destroy your rivals’ routes. Whoever is the first to successfully collect 10 goods wins. The exact rules can be found in Clash! Moreover, you can familiarise yourself with the gameplay during the training phase at the start. The training phase begins on 27th August.
In contrast to last year, you can also win Gold in Clash! this year!

 

Community event: The hunt for prestige!

Whether you play Allstars or Rising Stars – after the endgame there is only one winner in the individual ranking. But like in Rail Nation generally, there is more than just this one objective in Masters. This year, we also want to reward those of you who aren’t deterred by the tough competition and still give your best.
So, there’s an extra challenge for this year’s round of Masters to achieve certain prestige goals. Both for the Allstars final and for Rising Stars, there are 3 objectives in each game world with different levels of difficulty and rewards.

In the Allstars final, at least the following prestige objectives need to be reached in the individual ranking:

 • Intermediate: 300,000 prestige
 • Difficult: 400,000 prestige
 • Hardcore: 500,000 prestige

 

Since many less-experienced players play on the Rising Stars game world, the minimum objectives are slightly lower:

 • Intermediate: 200,000 prestige
 • Difficult: 300,000 prestige
 • Hardcore: 400,000 prestige

On both game worlds, you can win the following rewards:

 • Intermediate: Community Hero Achievement (Bronze)
 • Difficult: Community Hero Achievement (Silver)
 • Hardcore: Community Hero Achievement (Gold) + 20 days of Plus account (freely transferable to any game world)

 

None of these objectives are trivial, and they all call for a certain amount of activity and strategy. But they are also targets that players have often achieved … even without buying Gold or excessively using the video feature!

Whether you decide to take on this challenge is of course up to you. For us, it was important that those of you who try your best in Masters receive a nice additional reward and have objectives besides the individual player victory.

Have fun on your hunt for prestige! We can’t wait to see your success on the Masters game worlds!

No matter if you’re a hardcore veteran or a newbie, Masters 3 offers something for everyone. And anyone who’s looking for a challenge will be in their element here – whether on the game worlds, in Clash! or in pursuit of the prestige objectives.

Good luck!

Your Rail Nation Team

Fast Forward!

Dear players,
We are pleased to announce that the third round of Fast Forward – our 4x speed
event – is coming up!
After the incredible popularity of the first two rounds as well as quite a few requests for Fast Forward’s return, we have decided on 29th and 31st July! The following Fast Forward game worlds will start on these two dates:
For those of you who want to take part in Masters this year, no worries! Fast Forward will end shortly before this event begins.

During the first two rounds of Fast Forward, we recognised that the balancing only partially matches the high-speed setting.
As a result, we took the opportunity to improve and adjust some calculations for Fast Forward.

 • The prestige a player receives for city goods was weighted too heavily. Therefore, we have decreased the city prestige by 12.5%.
 • There was too much money in the game recently, which disrupted the economic cycle. To increase the scarcity of money as a resource, we lowered the base price for delivered goods by 12.5%. This applies to city and supply deliveries. The income for collected trainspotters is reduced by the same amount.
 • For the login bonus, the time to the mega bonus is decreased from 14 to 12 days. Since one round of Fast Forward lasts 24 days, all players will have the chance to get the mega bonus twice.

We hope you have lots of fun in the third round of Fast Forward,

Your Rail Nation Team

 

PS: Masters 3 Allstars starts on 28. August 2020. You need two stars to take part in the biggest competition of the year.

Don’t have two stars yet? Finish a round of Fast Forward in the top 100 and obtain your ticket to Masters 3 Allstars

The Rail Nation Summer Games

Dear players,

With many global events and sporting competitions being cancelled this year, we were thinking about how we can jump in to provide a contact-free event for everyone. Our answer is:

the Rail Nation Summer Games!

The Summer Games start on 7th July and if you play Rail Nation, you are already a participant! Well, at least passively. If you actually want to win, you probably have to do a bit more than that.
Until 28th July, you can compete in five different disciplines against all other players on your game world. These disciplines are:

Sprinting
Achieve the highest profit from a single transport.

Running
Achieve the highest hourly profit with trains.

Marathon
Accumulate as many transports as possible. In this case, a transport with a X-slot engine counts as X transports.

Jack of all trades
Succeed in the most competitions. Succeeding doesn’t necessarily mean you have to take first place. It just means that you have to complete the competition task in time as often as possible. City competitions are not included.

Teamwork
Help your association to acquire a worker successfully as often as possible.

 

The prize
In every category and every game world, the top three will win a prize:

 1. Rank: Community Hero Achievement (Gold)
 2. Rank: Community Hero Achievement (Silver)
 3. Rank: Community Hero Achievement (Bronze

 

The rules

 • You can participate on any game world and on as many game worlds as you want. However, you can only pick up a prize on one server. If you are eligible for prizes on multiple servers, you will receive it on the server where you are eligible for the highest number of prizes (no matter which ones). On the other game worlds, you will be ignored in the ranking.
 • You can win in multiple disciplines on one game world.
 • If your game world restarts between 7th – 28th July, only the second round counts for this event, not the previous one.
 • You do not have to register for this event.
 • The Summer Games end on 28th July at 14:00 UTC+2. Your final result in the event will be measured at that time. Due to technical reasons, a delay of a few seconds or minutes cannot be completely ruled out.
 • If your game world was already running before the Summer Games started, whatever you achieve until then IS INCLUDED in your final result. So, for example, if you already won competitions on that game world, they will contribute to your total number of won competitions at the end of the Summer Games.

Your Rail Nation Team

The Summer Plan for Rail Nation

Dear players,

We’d like to update you on our plans for Rail Nation over the coming months. If you’re in a hurry, here’s a quick summary of the main points:

 • On 7th July, the Rail Nation Summer Games are starting – a community event on all game worlds.
 • A new round of Fast Forward is starting directly afterwards on 29th and 31st July.
 • Shortly after the end of the Fast Forward game worlds, Masters is starting the third round on 28th August. The Clash! tournament will also be taking place again at the same time.
 • Our focus in development is on the technical quality of the game.
 • This means that other major projects will be put on hold for the time being, including the new scenario “Orient Express”. For the time being, we want to limit ourselves to game content which involves less development.

Changes are always possible, but it was important for us to give you an overview now, so you can plan which events you’d like to participate in. In-depth information and final details on each of the events will follow in future blog posts.

Rail Nation Summer Games

Since the ultimate sporting event in Tokyo has now been postponed until next year, we are launching our own interpretation on all game worlds – naturally with disciplines adapted to Rail Nation. We will reveal more information about that in this blog on 6th July.

Fast Forward 3

Following the amazing popularity of the last two rounds, we have been looking for a suitable time to offer you a third round of high-paced fun with Fast Forward this summer. We have finally decided on 29th and 31st July. More details will be released in the blog.

Masters 3 and Clash!

The biggest tournament of the year is likewise entering its third round, straight after Fast Forward ends. This year, we will again offer the Rising Star game world for less experienced players as well as the Allstar game worlds (including qualification round) for pros. Like last year, Clash! will take place at the same time as an alternative tournament.

Technical quality and game content

Even more important than these events is the technical quality of the game. Some of these improvements have already been implemented in the background. For instance, we regularly had problems with load balancers on our game servers at the start of this year and were able to fix these issues a few months ago. The new shop is also one of the new technical changes we have introduced. Here, outdated technology often caused problems and limited us in development. That chapter is now closed. What’s more, we have expanded our team of developers and created the new role of Technical Director, who will help us to organise the game’s technical development.

Development is currently focused on a major update for HTML5, which fixes a range of bugs and will simplify development in the future.
The technical quality of the game provides the foundation for everything else that we do in Rail Nation. That’s why we have put major projects like Orient Express on hold for now to concentrate on what matters most at present: game quality. But we also understand that many players want more variety. For this reason, we will not neglect this aspect entirely and will continue to offer you events. On the one hand, this means popular events like Masters, Fast Forward and Origin Journey. On the other hand, there will be new ideas that allow us to make little adjustments to event game worlds that significantly change the gameplay. We’ll say more about that in the future.

Until the next blog post,

Your Rail Nation Team

American Dream Challenge!

Dear players,

The idea behind the American dream is all about putting in the hard work to move forward on the road to success, often competing with others who are doing the same.

Having revamped our USA scenario and introducing the new name “American Dream”, we thought of a special challenge to allow you to live the American dream in Rail Nation. Of course, trying to win alone, with your city or with your association are valid ways to do that, but we wanted to add another challenge where you can make it to the top and receive a truly unique reward!

 

In short, the challenge is to win as many competitions as possible. If you win, you will not only receive a small amount of Gold, but also get a brand-new production series:

the legendary “Big Boy”, probably the most famous American steam engine! This will be the only way to receive this unique production series for free! This production series can NOT be bought for 75 Gold or using a voucher! Don’t miss your chance!

But the American Dream scenario is not just about competing alone, it’s also about standing united against the opposing faction and leading your side to victory.

This is why we added two special rules to this challenge.

 1. East vs. West

In total, 20 players per American Dream game world can win the prize. However, it matters which side you play on. East or West? If you end up on the losing side, you have to be among the top five in the challenge ranking of your side to get the prize. If you play for the winning side, it’s enough to be among the top 15.

 

 1. Sharing is caring

Even when competing with everyone else, you can still assist your friends. When you register for the American Dream Challenge, you can name up to five of your friends who, if you end up winning the challenge, will get the prize as well if they play on the same server! Do you want to enter a pact with your friends and name each other? Or do you prefer to coordinate with your friends and make sure you name as many people as possible to receive the Big Boy? Your choice! Either way, if you end up winning, your friends (or maybe a random stranger?) will surely appreciate that you named them.

 

Does that sound interesting? So, here’s what you need to do and consider:

 • If you want to participate in the American Dream Challenge, register HERE.
 • Registrations for the challenge will be closed on the 3rd July 2020.
 • The prize is the “Big Boy” production series and 150 Gold.
 • Only complete and valid registrations will be considered.
 • The goal of the challenge is to win as many competitions as possible. You will only compete against players who also registered for the event. Non-registered players are not considered for the top 15 or top five and cannot win the prize.
 • If you play on the winning side, you have to be among the top 15 on your side. If your side ends up losing, you have to be among the top five on your side.
 • You have to win at least one competition to qualify for the prize.
 • You can only register for the challenge once and only participate on one server.
 • You can name up to five other players when registering for the event. If you are among the winners of the challenge of your server, they will also get the prize if they play on the same server.
 • The prize will be awarded to your account within 30 days after your game world has finished.
 • Please make sure to spell your name and those of your friends correctly. Only registrations with correctly spelled and existing usernames can be considered.

 

 

May the best, and their friends, win!

 

Your Rail Nation Team

Adam’s Trade Route

Dear players,

To celebrate the renaming of the USA scenario to “American Dream”, as well as its redesign, we have prepared a special community event for you all. You can win our new “Community Hero” achievement in silver as well as one of our new and exclusive Rail Nation – American Dream t-shirts. It just takes a little intuition and savvy.

Help Adam make it big in the USA and live the American dream!

You can find more information HERE.

 

And that’s not all! Next week, when the first servers in the new design start, there’ll be another event here on the blog where you can win exclusive prizes. Watch this space!

Your Rail Nation Team

Rail Nation – American Dream

 


The USA scenario will soon be Rail Nation – American Dream. New name, new design, familiar game play!
Become a successful manager in the land of endless opportunity in Rail Nation – American Dream and support one of two duelling factions in the huge battle between East and West! A hundred and fifty trains from all around the world await you, including 30 realistic American models. This scenario is all about delivering goods, without any passenger transports. Discover 50 authentic cities and write your own success story!

 

What awaits you on the new servers?

 

More trophies!

 If you earn 50,000 prestige on one of the American Dream servers, you will receive the new “American Tycoon” achievement.

 

Endgame enhancements

A number of minor balancing adjustments have been made to create more excitement in the endgame. This includes the faction points a megacity receives when it wins the endgame; they have been increased from 2,000 to 5,000 points. What’s more, players who belong to the winning faction will pick up 20,000 prestige rather than 10,000. The general prestige rewards for each conquered city have been reduced from 100 % to 50 %.

 

What else can you look forward to?

 

Take part in the two community events and win fantastic prizes, like the exclusive “Big Boy” production series or unique T-shirts in the new Rail Nation – American Dream style!
More information will follow in the next blog update.

 

Server starts

When does Rail Nation – American Dream start? Check out here:

 

 

 

 

 

Fast Forward – Round 2

We’re here for you. While the world out there is standing still, we want to continue to provide entertainment and distraction for these perhaps boring times stuck at home, with little to no contact with others.

In the last few weeks, we received a lot of positive feedback about our Fast Forward game worlds at 4x speed. Originally, we didn’t want to restart them right away. But because of your fantastic feedback and the current situation, we’re going to start a second round of Fast Forward on 11th April – our #stayhome game worlds.

For those among you who have not yet played Fast Forward, you now have the chance to experience this 4x speed event. If you’re already participating in the first round, this could be your chance to optimise your tactics.

Of course, we won’t let you start empty-handed. Using the voucher code FAST-FORWARD-2 , you can get a free package worth €10 on every Fast Forward game world. The package contains:

 • 100 Gold
 • 10 days’ Plus Account
 • 1 x bonus engine upgrade voucher
 • 10 x mechanic vouchers
 • 10 x boost vouchers

 

 • Only valid on Fast Forward 2 game worlds
 • Valid until the 30th April
 • Only usable once per player
 • Only for browser and Android, not available on Apple devices

For those of you who like to play competitively, we have a special challenge this time: The top 10 players on each server of the second round of Fast Forward will receive the gold version of our brand new “Community Hero” achievement and the server winner will even receive the platinum version.

Since the second round of Fast Forward was not planned and is a spontaneous response to the coronavirus pandemic, we sadly cannot activate pre-registration. We still hope the second round of Fast Forward will bring you joy in these extraordinary times.

You can check when the servers start here:

 

FAQs

Why are some game worlds missing this time?

That’s because some of the game worlds had relatively few players. While those numbers are still okay, a second round usually has lower numbers and will lead to player numbers that can cause problems with gameplay.

Won’t another event slow down your work on HTML5?

No. When we thought about how we can offer entertainment during the coronavirus pandemic without putting a burden on our developers, we specifically chose Fast Forward since repeating this event does not require any development or testing. That’s also the reason why Fast Forward 2 will still run on Flash. This way, we don’t have to test another version of the game mode right now and our developers can continue to focus on HTML5.

What if the second round is even more popular and too many players register on the game worlds?

All our game worlds have a limit of 10,000 registrations to prevent overcrowded cities and any performance problems caused. Should too many players be interested in playing the second round of Fast Forward, another international game world is ready to be started on demand.

My country or language is not among the announced game worlds. Does this mean I can’t play Fast Forward?

No. On the international game worlds all languages are available and allowed. While we recommend English for international communication, every other language is welcome too. Please respect that we have players from all over the world with completely different languages skills. Not everyone will speak your language or English. Please stay respectful, even if communication is a challenge. This is especially important, given the hard times many people are going through right now.

The HTML5 update is here!

Dear players,

We’re happy to announce that a giant milestone in the history of Rail Nation will soon be achieved: the switch from Flash to HTML5!
The complete switch to HTML5 not only secures the future of Rail Nation but also allows us to focus on this version of the game, instead of having to continue developing the game in both Flash and HTML5 simultaneously.

We also want to thank all the players who assisted us with testing this important change in the last weeks and months. Of course, we’ll continue to work on fixing any remaining bugs or problems.

During the development of HTML5, we also gathered quite a collection of bug fixes and smaller improvements, among them an increase in the museum capacity, balancing changes for landmarks and an improved track design.

You can check the exact roll-out schedule and the extensive changelog HERE.

Just like in recent weeks on the first two live game worlds with HTML5, our focus remains on providing you with frequent updates and fixing remaining bugs quickly.

For us, it’s also important, especially in these unusual times, to provide you with entertainment, but without distracting our developers from their main goal: game quality.
You can read more about how we plan to do this in an upcoming blog post.

Until then…

Your Rail Nation Team

Corona and Rail Nation: Take Care

Dear players,

with the Corona pandemic spreading in all parts of the world and more and more countries closing borders, cancelling public events or even imposing a curfew, we all have to adapt to this new reality and take care of ourselves and each other. This pandemic touches most of our lives in some way and we hope you stay healthy and wish you and your loved ones a quick recovery if you are already affected.

As gamers, we all share a hobby that is luckily not affected by the Corona pandemic. In these unusual times where we might have to spend a long time at home, games are a form of entertainment that remains available and we are still able to keep up the social contacts to our online friends. With people having to stay at home, boredom and loneliness can become a challenge for many people and games can help to reduce those problems.

This is why, after the rapid spread of  the virus and the lock down in Italy, we wanted to support our Italian players who have to stay at home right now and sent them a bonus code for 500 gold and 14 days of Plus Account last Friday.

Now, a few days later, the situation has changed and more countries will face similar situations as Italy.

This is why we decided to expand this initiative to everyone and hope that this makes the lives of all players at least a little bit easier.
Starting immediately, you can use the bonus code „TAKE-CARE“ to receive 500 Gold and 14 days of Plus Account on one game world of your choice.

Here are the details:

 • Bonuscode: TAKE-CARE
 • Yes, upper case spelling and the „-„ are important.
 • When you copy the code, please make sure to check you didn’t also copy an empty space…or just type it manually
 • The code can only be used in the browser and on Android devices.
 • The code can only be used once per account, i.e. on only one game world per player
 • The code is valid until the 30th of June 2020.
 • The code needs to be entered in the shop, as seen here:

We hope you all take care and we wish you all the best in these troubled times.

Your Rail Nation Team

 

PS: Due to doing this rather quickly, this blog post is currently not available in any other languages. Our apologies for that.

Rail Nation – Fast Forward: Experience the new 4x speed!

Do you find normal game worlds too long? Even express servers aren’t fast enough for you? Then we now have the speedy alternative!

On our completely unprecedented Classic 4x-speed servers, you can play the quickest Rail Nation round of all time. In just four days you’ll already have completed the first era, you can collect bonuses in much shorter intervals, a competition takes place every 1.5 hours and the endgame starts only after 24 days! Want a quick round of Rail Nation before you go on vacation? Fancy experiencing a short but intense game round with familiar gameplay yet all-new speed, in addition to your usual game world? How about earning new achievements? No problem!

All this and more awaits you on the Fast Forward game worlds,  where the speed dial is cranked up to 400%! You’ll never get bored!

Fast Forward will arrive on March 9 and the following game worlds will start within a week:

Play Rail  Nation now!

FAQs

How long does a 4x-speed round take?

Since each era lasts just four days, depending on the length of the endgame the entire round will take about 26 days!

Hang on! Four days per era isn’t actually four times as fast!

That’s right, you’ve caught us. Strictly speaking, it’s 3.5 times faster and we rounded up. But 3.5x speed simply doesn’t sound as good. Anyway, actual 4x speed would mean every second era change would happen in the middle of the night.

Will the Fast Forward game worlds run permanently?

Nope. Each game world for this event will only run for one round.

I don’t have any time in March. Will Fast Forward return again some time in the future?

We’re not able to answer that with any certainty right now. Just like with every event server, there’s always a chance there might be a second round at some point in the future.

Our plans for Rail Nation in 2020

Dear players,

To mark our 7th birthday, we’d like to give you an exclusive glimpse at some (!) of the things we have planned for Rail Nation in 2020.
A very important, technical change has been in the works for a while:

Porting Rail Nation to HTML5!

The switch from Flash to HTML5 is a huge undertaking that we’ve been working on for quite some time and we hope to be finished as soon as possible this year. The browser version of Rail Nation will be ported first, followed by the apps for Android and iOS. As soon as this step is completed, our developers will finally be able to take care of other things – like one of our key goals for 2020:

Quality care updates!

Once we’ve implemented HTML5 porting, we intend to use our freed-up time and resources to deliver more updates, bug fixes, small features and improvements for you all this year. On the one hand, we want to implement a few things that have been on our list for a long time now. On the other, we’d also like to respond to current requests from the community.

Masters 3 and more!

Masters 2 was hugely popular last year and achieved a number of records, including the shortest endgame of all time as well as the highest percentage of players who were active for the full round.
Masters will therefore continue in its third round and in a similar format in the first half of the year. So, you still have time to earn Stars for the Allstars game world!

Of course, we realise that the Masters game worlds are not for everyone; that’s why we will also be offering an alternative programme with Clash! just like last year.

And there’s more! In addition to Masters 3, we may also release more event scenarios for a limited time. More details on that will follow over the year!

If all that’s not enough for you, you can also look forward to the following:

 The new “Orient Express” scenario!

While our last scenario Origin Journey was designed more for players who prefer the familiar gameplay in a new setting, Orient Express will call for completely new thinking and novel strategies!
There’s no fixed date yet, but we’re roughly aiming for the end of the year at the moment. We’ll keep you updated with more insight into the new scenario as time goes on!

This should be enough to whet your appetite for now. We’ll gradually share more details about all of this and more news here in our blog. Watch this space!

We’re already excited for this year and we hope you are too!
Your Rail Nation Team

 

 

 

Birthday bonus code: LUCKY-NUMBER-7

Lucky Number 7 – Happy Birthday, Rail Nation

Dear players,

it’s time for presents since Rail Nation is close to celebrating its 7th birthday!
We are delighted to celebrate this happy occasion and we are thankful for all the players who have stayed with us or joined us in the last 7 years!
That’s why we want to give something back to the people who made all of this possible: You!
Here’s what we have planned:

 • On our birthday, 28th January, we will release a special code containing some gifts for everyone who uses it by 29th of February. The code will be shared on that day via the forum, email, Facebook and our blog.
 • What’s more, we will also share a preview for our plans for this year on 28th January in our blog. We have some exciting things prepared and can’t wait to talk about them!
 • And finally, if you can’t wait that long, we’ll also offer 7 little challenges as a countdown on our Facebook page, giving you the chance to win even more prizes. 7 items for 7 players on 7 days! The challenges start today!

No matter if you’re a veteran who has stayed with us for years or a new member of the Rail Nation family, we are excited to celebrate our birthday with you! We would also like to hear your story. How and when did you join RN and what is the most amazing thing you have ever experienced in your time here? Let us know on the forum or right here in the comments!

Your Rail Nation Team

The 2019 Winter Event

Ho, ho, ho … ahem … dear players!

We’re delighted to spread some winter cheer in the world of Rail Nation again this year. The Winter Event is back!

The Winter Event will be activated on all suitable servers for eight days from 12 December 2019 at 2 pm (CET). The game essentially works the same way as last year. Read the blog post on the topic again HERE.

For everyone who just wants to jump straight into it, let us at least tell you that once again you can win a range of prizes and our special event points (Diamonds).

Those of you who took part last time will probably remember that some players managed to exploit our system by working together, acting skillfully and going without sleep. This allowed them to earn astronomical amounts of Diamonds. We didn’t see this coming and it caused a number of problems. These issues have now been fixed, and even though expert skills and price monitoring are still important, it’s no longer possible to exploit this mechanic.

This year, we’ve again attempted to find a date on which as many servers can take part in the Winter Event as possible. We also wanted to make sure regions with just a few servers aren’t completely excluded. Additionally, we’re working on a solution so that we can offer catch-up dates for these kinds of events in the future. Since our developers currently have their hands full with HTML5 and also need to make preparations to enable regular bug-fixing and improvement updates next year, unfortunately the option is not available for this year’s Winter Event. If you can’t participate in the Winter Event on your usual server, we recommend playing the event on another server. This way, you won’t miss out on the fun or the Diamonds!

 

FAQs:

What exactly are the balancing changes?

 • It’s now no longer possible to own more than 100 units of a certain resource or to exceed this limit with direct purchases. However, this is still possible with packages and random prizes.
 • Prices for resources will now change much more slowly.
 • A fee of one coin is charged when selling resources.
 • To make sure winning isn’t too dependent on chance, the starting value of the coins contained in the coin package has been reduced by 25 %.

If we still manage to win lots of Diamonds, can we keep them?

Yeah!

I don’t understand what the event is about. What do I have to do?

You can find an extensive explanation about the event HERE. What’s more, the event will be explained again in the game itself once it’s active.

Do I have to play along?

Nope. Although the event is available on most servers, you can simply ignore it if you don’t want to play or if the prizes aren’t important to you and you just want to keep playing Rail Nation.

Which servers will the event be on?

You can find a complete list of servers on which the event is active or inactive HERE.

What should I do if the Winter Event is not available on my server?

If you still want to play the event, we recommend simply moving to another server where the event is available. You can find a list of servers with the event HERE. Simply look for a server that appeals most to you.

When will the Winter Event end?

It ends after exactly eight days, so on 20 December 2019 at 2 pm (CET).

The Winter Event has just started and I’m shown an incorrect Diamond value in the winter market. What can I do?

The problem should go away if you reload the game.

I’ve met the requirements of a quest, but it doesn’t appear to count. What’s that about?

You probably started the quest at the wrong time. Remember that you can also see the quests for the next day. This allows you to prepare accordingly. But the quests can only be completed once they’re actually active.

It’s not yet 12 December and there’s already a new building in my train station. Was the event brought forward?

No, don’t worry. The winter market has a three-day build phase, unless the server hasn’t yet been started in these three days. The actual Winter Event begins on 12 December, as announced.

HTML5 – This is the current status

Dear players,

We’d like to give you a little update about the current status of the HTML5 version of the game.

For those of you who missed it: We’re switching from Flash to HTML5, since support for Flash will end next year.
A while ago, we already switched all Russian and German servers to HTML5 for a short period. During that time we noticed that, although the game was running smoothly for most, a few players still had significant performance problems with the new version of the game. That’s why we decided to switch back to Flash, while we polished HTML5 a bit more.

Today, we’re in the middle of doing just that and we want to explain what exactly this involves. The bug reports we received in our previous live test did not point to a specific singular cause, but were rather quite general performance issues.

Luckily, we identified an area with a lot of potential for performance improvements: the user interface (UI) elements.
Right now, the processes in the background when a UI element is moved or changed require a complete recalculation. Other UI elements that are connected to this element then need to be recalculated too. And, like a domino effect, others that are connected to those elements need be recalculated as well.
This chain of unnecessarily complicated recalculations can use up the entire CPU capacity for the browser tab and then lead to memory problems, resulting in performance issues.

Our developers are currently working on changing how these UI recalculations work. In simple words, if a UI element is changed, it checks which other elements need to be recalculated with it, instead of causing a chain of recalculating everything.
It’s quite a complex process to overhaul this, but we think it’s worth the effort. We can’t give you an exact date yet, but we at least wanted to provide a bit of insight into what exactly we’re doing for HTML5 right now.

 

We’re looking forward to entering this new era of Rail Nation and we’ll share further news with you as soon as we can.

 

Your Rail Nation Team

Accelerated Autumn: Origin Journey for the first time as an express server

Rail Nation – Origin Journey is returning to the tracks!

This time, as an express server due to popular demand from the many express fans among you. You are now finally able to experience the event scenario on the map of Germany, Austria and Switzerland at twice the speed!

Run the economy of the three countries at the heart of Europe and establish your railway empire.

Enjoy the familiar gameplay on the alternative map, transporting regional goods like Swiss watches, German beer and Austrian cakes.

And speaking of special features…

 

Each player who registers for this round of Rail Nation – Origin Journey in the first era will receive a very special train as an exclusive gift:

the Alstom Coradia iLint production series will be unlocked for free! This train is not only the world’s first hydrogen-powered engine, but also travels exclusively in Germany and was developed in cooperation with the German Aerospace Centre. 

What’s more: from the second day of the first era, each player will also receive additional login bonuses such as vouchers and lottery tickets, which will enable everyone to start this event server at high speed!

 

If you missed the first round of Rail Nation – Origin Journey, you can find the details from that initial round HERE, allowing you to quickly climb aboard and experience this express scenario that combines the familiar Classic gameplay with a new look.

 

This time, the following servers will be launched for Rail Nation – Origin Journey:

 

We’re looking forward to running the rails at full speed with you!

 

Your Rail Nation Team

Time for some classics!

Dear players,
We’re pleased to present two breath-taking production series!

01 Series Shinkansen – the classic production series for the Aten

We wish to introduce you to the new production series for the Aten of Era 5: the ‘0 Series Shinkansen’. It’s a true masterpiece of Japanese engineering and a real classic of Japanese railway history. It was manufactured between 1963 and 1986 in Japan. At that time, this train reached 220 km/h in regular operation. Nowadays, the maximum operating speed of the newest Shinkansen version is 320 km/h.

Shinkansen routes are completely separate from conventional railway lines. Consequently, the Shinkansen is not affected by slower local or freight trains.

 

The NS20 Camel – our familiar Hypnos in a spacious variant

The second new production series is the NS20 ‘Camel’, belonging to the Hypnos of Era 4. It was built as a train for the management of the Dutch railway.  Its striking appearance gave this train its curious name. The driver’s cabins are housed in two bumps in the roof, giving the passengers a panoramic view of the track from both the front and rear, while the driver looks over them. The train was soon named the ‘Camel’ for its bumps on the roof. This ageing model was in active service in the Netherlands until June 2019 and is now available to everyone in Rail Nation.

 

Do you like them? You’ll receive the Shinkansen for free when you log in to any Rail Nation game world from 25 September 2019.

The Camel will be available to you from the 28 September 2019.  They are both free only until 6 October 2019, so make sure you don’t miss them!

 

Your Rail Nation team

Rail Nation Masters 2

The biggest competition of the year

 

Welcome to the race track! Rail Nation Masters is the ultimate tournament, in which the best Rail Nation players from around the world compete to win amazing prizes and real trophies. The tournament is played in multilingual game worlds with Classic Express, i. e. the Classic scenario at double the speed. How does it work? To make sure there is something for every player, this year we have a wide range of game options.

 

International championship and gleaming trophies

In Masters 2: Allstars, each player with two or more stars in their career has the chance to prove themselves in one of three qualification game worlds, which begin on the 30th of August 2019. If these aren’t enough, up to two more game worlds will be opened. The best 2,500 players − as well as the players from the top ten associations who don’t rank among the top 2,500 individual players − will qualify for the final round.

The final round starts directly after the qualification rounds, on the 25th of October. Here too, players will aim for victory in a Classic Express game world. At the end, the best players and associations will receive a massive amount of Rail Nation Gold, while the members of the best association will earn a real medal, and the winner of Rail Nation Masters 2 will be awarded with an original Rail Nation trophy.

But that’s not all! Anyone can join Masters 2: Rising Stars, even if they have only one star in their career − or none at all. In this case, the competition gets going straight away without a qualification round, starting on the 13th of September. However, it’s first come, first served, as registrations will be limited to a maximum of 3,500(might be changed, depending on demand). Players of Masters 2: Rising Stars likewise compete in multilingual game worlds with the Classic Express scenario. And Gold, real medals and an original trophy are also up for grabs for the winners here.

 

Community challenges and a new round of Clash!

In addition to the competition game worlds of Masters 2, there are a number of community challenges for all players.

But we don’t want to reveal all the details just yet. What we can say is this: the winners of the challenges can expect valuable bonuses – not just for Masters 2: Allstars and Rising Stars, but also for all other Rail Nation game worlds. We can also promise that overcoming these tricky challenges will make quite a few heads spin! So, they’re only something for the brightest minds among you!

More information about the community challenges can be found HERE.

And another thing: Rail Nation Clash! is returning. From the 30th of August to the 3rd of October, you can compete against each other again in thrilling one-on-one-on-one races. Like last time, in Masters 2: Clash! you’ll face two opponents on a triangular map. Navigate from industry to industry, collect goods and destroy your rivals’ routes. Whoever is the first to successfully collect ten goods wins. Once again, unique achievements can be won and the winner of the tournament will pick up a real Rail Nation trophy!
A special schedule applies to Clash!, so check it out HERE.

Fun, thrills and the chance to be crowned the best Rail Nation player in the whole world. There’s something for everyone in Rail Nation Masters 2!

All the details, participation conditions, information on the prizes up for grabs, FAQs, an explanation of the qualification round, dates and much more can be found on the information page in the Lobby.

 

The new Lobby is here!

Dear players,

we already received quite a lot of feedback about the new Lobby. If you haven’t shared your opinion, we invite you to do so in the discussion threads on the forum. We would be very happy to hear your thoughts!

Also don’t forget to redeem your voucher code “LOBBY-RELAUNCH-NOW” in the Shop on any gameworl