Tips & trucs

Ben je een nieuwe speler en heb je wat tips nodig om de beste start te maken? Of een veteraan die zijn beste speelstijl wil optimaliseren? Hier vind je een aantal snelle tips voor het spel.
Beste spelers, In Rail Nation is één ding het belangrijkst: teamgeest! Naast het doel om je spoorwegimperium op te bouwen, besef je al snel dat op zich dit niet lucratief is. Dus werk je samen in associaties, steden en uiteindelijk megasteden. Een goede strategie, slimme afspraken en vriendschappelijke samenwerking zorgen voor een uniek saamhorigheidsgevoel dat uiteindelijk tot succes leidt. En nog veel belangrijker, het zorgt voor de buitengewone charme en het plezier van Rail Nation. Ik wens jullie allemaal veel plezier met Rail Nation! Bruno Hertlein, Game Designer

Samenwerking

Sluit je aan bij een gevestigde associatie. Niet alleen levert je dat persoonlijk behoorlijk wat voordeel op, maar je krijgt ook waardevolle tips van je medespelers. Samen is het gewoon veel leuker!

Treinimperium

Breid altijd eerst je remise op je station uit, als dat kan. Je kunt dan meer treinen bezitten en meer goederen vervoeren, waardoor je meer inkomsten en prestige verdient.

Serieverbinding

Gebruik geschakelde schema’s (bijv. hout -> planken, planken -> stad). Op deze manier heb je minder lege ritten en kun je meer geld verdienen en meestal ook meer prestige.

Stationsbeheer

Als je in een actieve associatie speelt, moet je al snel na het begin het restaurant, het winkelcentrum en het hotel uitbreiden. Je medespelers zullen regelmatig bonussen voor je innen.

Onderzoeksgeest

Breid je laboratorium minstens zo ver uit dat je de koppeling voor elk tijdperk kunt onderzoeken. Als je dan nog onderzoekspunten over hebt aan het eind van een tijdperk, kun je sneller beginnen met het onderzoeken van nieuwe treinen. Een volle bankrekening helpt je de remise zo snel mogelijk uit te breiden na een tijdperkwissel.

Beter overzicht

Gebruik widgets. Hiermee kun je de vorderingen van alle aangesloten steden in de gaten houden en met één klik de bonussen van je associatieleden innen.

Verenigd in het eindspel

Na het zesde tijdperk begint het eindspel van de grootste megasteden. Hierbij is het belangrijk als één team samen te werken en te luisteren naar wat ervaren spelers te zeggen hebben. Je kunt alleen succesvol zijn als iedereen samenwerkt.

Carrière maken

Probeer carrièreprestaties te behalen en verzilver ze meteen. Dit verhoogt niet alleen je carrièreniveau, maar geeft je ook je eigen carrièretrein die je kunt blijven verbeteren.

Ontdekkingstocht

Als je eenmaal bekend bent met het spel en een paar rondes hebt gespeeld, bekijk dan eens alle scenario’s van Rail Nation. Dit geeft een gevarieerde spelervaring en nog meer plezier.

Nieuwe uitdagingen

Als ervaren speler mag je de speciale evenementservers niet missen. In Platform X kun je bijvoorbeeld altijd nieuwe spelmechanismen ontdekken.