Het winterevenement start binnenkort!

Hallo spoorwegfan!

De winter komt eraan! Na de buitengewoon hete zomer van dit jaar in vele delen van de wereld, dalen de temperaturen nu langzaam naarmate het gezellige seizoen begint. Het is de tijd van ijskoud buiten en gezellige avonden warm binnen. Natuurlijk gaat de seizoenswissel ook in Rail Nation niet zomaar voorbij en helpen wij je graag in een winterse sfeer te komen.

We zijn blij jullie voor de allereerste keer het winterevenement te mogen presenteren!

Naast het gebruikelijke spel zal het winterevenement tijdelijk een aantal speciale functies toevoegen. Opdrachten, een nieuw gebouw op jouw station, een nieuwe valuta, nieuwe middelen en een nieuwe uitdaging waarbij je zorgvuldig moet plannen hoe je deze middelen gebruikt … en natuurlijk beloningen voor jouw inspanningen!

Het winterevenement is vanaf 6 december actief op de volgende servers en duurt in totaal 8 dagen:

LINK

Het evenement kan als volgt worden samengevat:

 • Verzamel wintermunten
 • Koop wintermunten om wintermiddelen te kopen
 • Speel velden op het bord vrij met wintermiddelen om zo het bonusticket aan het einde van het bord te bereiken
 • Verzamel zoveel mogelijk diamanten met bonustickets
 • Win andere beloningen
 • Verdien carrièrepunten aan het einde van het evenement door de grootste diamantverzamelaar te worden

 

Hieronder lichten we de afzonderlijke elementen van het evenement in meer detail toe:

 

 

Dit zijn wintermunten, de basisvaluta van het winterevenement. Je kunt ze krijgen door winterhulpmiddelen te verhandelen, bij opdrachten, de wintermarkt, velden op het evenementenparcours te onthullen en willekeurige acties in het spel uit te voeren.

 

 

Hier zie je de vijf nieuwe winterhulpmiddelen.

Je kunt ze afzonderlijk of in pakketten kopen in ruil voor wintermunten. De prijzen voor de afzonderlijke grondstoffen variëren afhankelijk van vraag en aanbod op de hele server. Het is dus belangrijk om goed na te denken over wanneer en hoe je welke grondstoffen koopt en wanneer je ze moet verkopen om meer wintermunten te krijgen.

Je kunt dit allemaal doen op het winterevenement speelbord dat je hier kunt zien:

 

Aan de bovenkant van het bord zie je het handelsmenu voor wintergrondstoffen en hun huidige prijzen. Linksonder zie je de grondstoffen pakketten die ook met wintermunten kunnen worden gekocht.

Het pad bevindt zich in het midden van het bord. Hier kun je de velden vrijspelen door de grondstof te investeren die op deze velden wordt weergegeven. Je kunt je een weg banen naar rechts om het bonusticket te bereiken. Tijdens het vrijspelen van de velden zul je zo af en toe een vreemde verrassing vinden.

Je ziet ook de knoppen die je naar opdrachten en de diamantranglijst in de rechteronderhoek van deze afbeelding leiden.

Het aantal wintermunten en diamanten dat je bezit, wordt rechtsboven weergegeven. En tenslotte, in de linkerbovenhoek zie je het niveau van jouw wintermarkt en hoeveel diamanten je moet verzamelen om het gebouw te verbeteren.

Wintermarkt? Okay, we moeten waarschijnlijk ook uitleggen waar dit over gaat. De wintermarkt is een nieuw gebouw dat je kunt vinden op jouw station.

 

Je kunt er regelmatig wintermunten van verdienen. Net als andere gebouwen, heeft de wintermarkt ook een niveau. Als jouw wintermarkt een hoger niveau heeft, krijg je een kleine bonus op de wintermunten die je verdient bij het voltooien van opdrachten. Deze bonus hou je voor eventuele toekomstige evenementen en voor hun evenementvaluta! Het niveau van de wintermarkt neemt toe naarmate je meer diamanten verzamelt. De diamanten worden niet uitgegeven in dit proces, in plaats daarvan hangt het niveau van het gebouw af van de totale hoeveelheid verzamelde diamanten.

Het bonusticket is ook erg belangrijk; het is je meest waardevolle bron voor diamanten.

 

Hoewel het mogelijk is dat je geluk hebt en een diamant ontvangt door velden vrij te spelen of van de wintermarkt, krijg je toch het meeste voordeel van het bonuskaartje. Het bonusticket bevat niet alleen diamanten maar ook een van de volgende prijzen:

 • Gratis krasloten
 • Goud
 • Wintermunten
 • Extra diamanten
 • Plus Account
 • De nieuwe evenement-bonustrein
 • De speciale evenement Goud- of wintermuntenkoorts

Het is absoluut de moeite waard het bonusticket zo vaak mogelijk vrij te spelen. Vooral omdat het aantal diamanten dat je verzamelt, bepaalt hoeveel carrièrepunten je krijgt aan het einde van het evenement. Je kunt de diamantranglijst op elk moment tijdens het evenement bekijken. Jouw rang wordt berekend op basis van het percentage van de beste spelers op de server waarop jij je bevindt.

We wensen je veel plezier en mogen de spelers die het beste tegen de winter kunnen, winnen!

 

FAQ’s:

Kan ik met Goud wintermunten kopen?

Nee, dat is niet mogelijk.

Zijn de opdrachten moeilijk op te lossen als ik op een server in tijdperk één zit?

Nee, wij hebben echt geprobeerd de opdrachten aan te passen aan de verschillende tijdperken. Bovendien neem je het enkel op tegen spelers van jouw eigen server dus iedereen speelt onder dezelfde omstandigheden.

Krijg ik meer carrièrepunten en diamanten en een hoger niveau evenementsgebouw als ik op meerder servers speel?

Nee. Als je op meerdere gamewerelden speelt, telt alleen die server waar je het beste resultaat behaald hebt en wordt het aantal carrièrepunten en het niveau van het evenementgebouw alleen bepaald door die speelwereld.

Voor welk tijdperk is de evenement bonustrein ontworpen? Heb ik er voordeel van als ik die in een vroeg tijdperk win?

De eigenschappen van de evenement bonustrein passen zich aan aan het tijdperk waarin je hem wint. Hij is in alle tijdperken min of meer even nuttig.

Wat is de beste strategie om te winnen?

Dat zul je zelf moeten uitvinden 😉

Zijn de wintergrondstoffen op enige manier gelinkt aan de goederen die ingame vervoerd moeten worden?

Nee, de wintergrondstoffen worden alleen gebruikt voor het winterevenement.

Jullie noemde ook toekomstige evenementen… wat voor evenement zijn dat?

Dat is nog niet besloten. Als jullie het evenement leuk vinden dan zullen wij zo nu en dan andere evenementen houden.

Waarom vindt het evenement op sommige speelwerelden niet plaats?

Dit betreft servers waar het winterevenement zou plaatsvinden op hetzelfde moment als het eindspel en waarbij de server te laat begon of te vroeg eindigde, wat betekent dat het evenement niet voor de volledige duur kan worden uitgevoerd.

Wat gebeurt er met de wintermarkt na het evenement?

De wintermarkt zal van de stations verdwijnen en komt alleen weer te voorschijn, mogelijk in een andere vorm, als andere vergelijkbare evenementen worden uitgevoerd. Het niveau blijft echter hetzelfde.

Hoe lang kan de bonustrein behouden worden? Alleen tot het einde van het evenement of tot het einde van de server?

De bonustrein hou je tot het einde van de server.

Kan de bonustrein worden gekocht met goud?

Nee, dat is niet mogelijk.

Moet ik goud kopen voor het evenement?

Nee. Sommige opdrachten kunnen alleen worden opgelost met behulp van goud; echter, als een actieve deelneemt aan het evenement zou je altijd genoeg goud moeten hebben om deze opdrachten op te lossen.

Waarom heeft de wintermarkt zo’n lange wachttijd?

Dit is opzettelijk gedaan om zowel hardcore als normale spelers gelijke kansen te geven in het spel.

 

 

 

40 thoughts on “Het winterevenement start binnenkort!

 1. Hola Tomás,

  te va dando puntos de carrera que en el lobby puedes usarlos para mejorar tu locomotora de Carrera. Poco a poco puedes ir convirtiéndola en una muy buena locomotora con la que competir en todos los servidores en los que participas.

  Saludos,
  El Equipo de Rail Nation.

 2. Hallo Idhren,
  das stimmt, zum Zeitpunkt deines Beitrages waren die Karrierepunkte noch nicht gutgeschrieben, die Gutschrift erfolgte heute morgen. 🙂 Du findest sie in deiner Lobby und die Errungenschaft sagt dir, unter welchen xx Prozent besten du bist. Danach richten sich die Karrierepunkte.

 3. Hallo Peter Deckers,
  die Karrierepunkte wurden heute morgen gutgeschrieben. Du findest sie in deiner Lobby.

 4. Hallo zusammen,
  es mag ja sein, dass ich blind bin, aber wo kann ich sehen, welches jetzt der beste Server war, wieviele Karrierepunkte mir gutgeschrieben werden, und wann werden die gutgeschrieben? Denn da bin ich mir ziemlich sicher, dass mir meine noch fehlen :-).

 5. Wann werden die Karrierepunkte gutgeschrieben?
  Gruß Fred

 6. Si consigues superar todas las pruebas tanto diarias como las pruebas el evento. ¿ Tienes alguna recompensa final?

 7. Hallo Roland Bodenschatz,
  durch das Handeln (Kaufen und Verkaufen) von Rohstoffen hat man zusätzliche Möglichkeiten Wintertaler zu erhalten. Die Spieler mit sehr vielen Diamanten haben diese Option geschickt genutzt. Im Forum findest du einen Diskussionsthread in dem du einige Tipps finden kannst.

 8. Hallo Düse2,
  ja, wenn jemand das Event auf mehreren Spielwelten spielt, zählt am Ende der Server, auf dem er am besten abgeschnitten hat und die Stufe des Event-Gebäudes wird nur von dieser Spielwelt bestimmt. Für dich bedeutet dass, deine auf Kohlekasten erreichte Stufe des Wintermarktes zählt, bei einem eventuellen neuen Event, für jede beliebige andere Spielwelt.

 9. Hallo RN Team ,
  ob dieses event gerecht ist wage ich zu bezweifeln.
  Ich habe mich bemüht alle Resourcen zu erledigen , was ich mir nicht erklären kann ist das man einen so großen Unterschied an Diamanten vom 1.Platz bis Platz 60 über 3000 (in Worten DREITAUSEND) Stück überhaupt erspielen kann.
  Das kann nicht gerecht sein.
  Auch sind die ersten 3 Plätze von der selben Gesellschaft. bei unserem Server.

 10. Auf Drehgestell gibt es keinen Wintermarkt. Daher spiele ich ihn auf Kohlekasten. Für zukünftige Events? Bekommt man dann die erreichte Stufe des Marktplatzes auch auf Drehgestell zur Verfügung gestellt?

 11. Hallo raser,
  du kannst die gewonnene Kleidung deinem Avatar anziehen. Klicke dafür oben links auf dein Profil, dann auf Avatar und dort kannst du das Aussehen deines Avatars ändern.

 12. Hallo Flowerman,
  wenn du die 10 Quest-Aufgaben auf der rechten Seite erledigt hast, bleiben nur noch die täglichen Questaufgaben der linken Seite. Es gibt keine neuen.

 13. komischerweise ist es mir nur einmal möglich gewesen (am Anfang des Events) das grüne Feld zu klicken. Seit dem nicht mehr, auch wenn ich genau dann zur Stelle bin, wenn die 8h abgelaufen sind! Alle werden sofort wieder grau, und der Countdown startet neu. Man hat das Gefühl das das gar nicht funktioniert, oder das da jemand mit einem Script abräumt. Nur die Videos kann man schauen, aber auch nur auf dem PC, bei der App fürs Tablett kann man zwar die Videos schauen, aber bekommt nix am Ende. Bei und in der GS gibt es einen hochnäsigen Hardcore-Spieler, der hat natürlich auch die Event-Bonuslok, wie sollte es auch anders sein. Das nervt alles nur.

 14. Kurze Info, ich mag den Weihnachtsmarkt, es macht Spaß, aber auch diese Gebäude, könnte sich je Stufe weiter entwickeln finde ich.

 15. Was passiert, wenn alle Event-Quests auf der rechten Tabellenseite erledigt sind? Gibt es dann 10 neue Aufgaben oder bleiben dan nur noch die täglichen Quests auf der linken Tabellenseite geben?

 16. really like this i would say seasonal events would be nice spring summer fall and winter and maybe a event for the game anniversary ….i think this add on to gameplay has been really good

 17. Hallo Jubeljessi,
  auf manchen, wenigen Spielwelten findet das Winter-Event nicht statt. Betroffen sind Server auf denen das Winter-Event mit dem Endspiel zusammenfallen würde oder auf denen das Winter-Event nicht komplett gespielt werden könnte, weil der Server zu spät startet oder zu früh endet. Ich vermute, dass du auf so einem Server spielst. Hier findest du eine Liste aller Server: Klick.
  Sollte dein Server nicht dabei sein, kannst du dich auch auf jedem anderen Server anmelden und dort das Event spielen.

 18. Hallo Bierbrauer,
  es freut mich, dass es jetzt geklappt hat. 🙂 Die Bonuslok ist einer der möglichen Gewinne, die sich hinter einem Bonuslos verstecken können. Ich drück dir die Daumen, dass du sie noch gewinnst!

 19. ich habe den wintermarkt gar nicht wie soll ich den bekommen

 20. Ich finde, dass das, was ich bislang vom Event spielen konnte, wirklich Spaß gemacht hat. Ein bisschen Glück, ein bisschen Nachdenken.
  Vielen Dank an das RN-Team

 21. War überrascht und habe mich sehr gefreut. Ist echt ein nettes Minispiel und durch die 3 unterschiedlichen Pakete hat das Ganze einen größeren, strategischen Hintergrund als es auf den ersten Blick scheint. Neben Clash nun schon das zweite Event welches ich echt sehr gelungen finde. Weiter so!

 22. Liebes RN-Team

  Ich blick nicht durch.

  Hab mir Recourcen gekauft, 2 Boxen – Videos geschaut bis zum Abwinken – aber wie setz ich die Recourcen auf die Felder? bei mir steht – ich muss ein angrenzendes Feld erst freischalten ????
  habt ihr da ein Video dazu wie das funktioniert?

  ++++ Jetzt hab ich es kapiert – muss einem ja gesagt werden das ein Feld aufgedekt ist wenn es grün ist und nicht blau.
  Dachte die ganze Zeit das Blaue Feld ist schon aufgedeckt 🙂

  Wo ist diese Bonus Event lok?

 23. Hallo Ascareht,
  es freut mich dir mitteilen zu können, dass auf Dieselpumpe jetzt doch das Winter-Event gestartet ist. Ich wünsche dir viel Spaß dabei!

 24. Děkuji za další zpestření už tak pěkné hry.

 25. Hallo Ruth65,
  das ist natürlich schade, wenn man das Event nicht spielen kann, aber ein Urlaub ist auch was schönes. 🙂
  Aber selbst wenn man das Event nicht spielt, hat man keine großen Nachteile bei späteren Events. Der Boni des Event Gebäudes für zukünftige Events ist relativ gering, so dass es keine großen Auswirkungen hat.

 26. Hallo DB 2018,
  Die Event-Bonus-Lok passt ihre Werte an die Epoche an, in der das Event beginnt. Sie wird also in allen Epochen etwa gleich nützlich sein.
  Die genauen Werte seht ihr später im Spiel, wir möchten nicht zuviel verraten. 🙂

 27. non mi è chiara la scelta del server dedicato, io ne gioco due e vorrei poter scegliere

 28. Welche werte hat die Bonus-Lok ?
  Also Waggon usw.

 29. ganz großes Kino ……was machen die die im Urlaub sind?? Mir fehlen die Worte

 30. Hallo Ascareht,
  technisch bedingt ist dies leider nicht möglich. Heute startet bereits der Countdown, der Teil des Events ist. Daher können nur die Server, die heute online sind, berücksichtigt werden.

 31. Warum ist denn Dieselpumpe nicht in der Liste der berücksichtigten Server enthalten? DE-11 startet doch genau am 6. Dezember wieder in eine neue Runde.

 32. Bonjour,
  Je trouve que c’est une très bonne idée et compte bien y participer.
  Cordialement

Geef een antwoord