Het winterevenement start binnenkort!

Hallo spoorwegfan!

De winter komt eraan! Na de buitengewoon hete zomer van dit jaar in vele delen van de wereld, dalen de temperaturen nu langzaam naarmate het gezellige seizoen begint. Het is de tijd van ijskoud buiten en gezellige avonden warm binnen. Natuurlijk gaat de seizoenswissel ook in Rail Nation niet zomaar voorbij en helpen wij je graag in een winterse sfeer te komen.

We zijn blij jullie voor de allereerste keer het winterevenement te mogen presenteren!

Naast het gebruikelijke spel zal het winterevenement tijdelijk een aantal speciale functies toevoegen. Opdrachten, een nieuw gebouw op jouw station, een nieuwe valuta, nieuwe middelen en een nieuwe uitdaging waarbij je zorgvuldig moet plannen hoe je deze middelen gebruikt … en natuurlijk beloningen voor jouw inspanningen!

Het winterevenement is vanaf 6 december actief op de volgende servers en duurt in totaal 8 dagen:

LINK

Het evenement kan als volgt worden samengevat:

 • Verzamel wintermunten
 • Koop wintermunten om wintermiddelen te kopen
 • Speel velden op het bord vrij met wintermiddelen om zo het bonusticket aan het einde van het bord te bereiken
 • Verzamel zoveel mogelijk diamanten met bonustickets
 • Win andere beloningen
 • Verdien carrièrepunten aan het einde van het evenement door de grootste diamantverzamelaar te worden

 

Hieronder lichten we de afzonderlijke elementen van het evenement in meer detail toe:

 

 

Dit zijn wintermunten, de basisvaluta van het winterevenement. Je kunt ze krijgen door winterhulpmiddelen te verhandelen, bij opdrachten, de wintermarkt, velden op het evenementenparcours te onthullen en willekeurige acties in het spel uit te voeren.

 

 

Hier zie je de vijf nieuwe winterhulpmiddelen.

Je kunt ze afzonderlijk of in pakketten kopen in ruil voor wintermunten. De prijzen voor de afzonderlijke grondstoffen variëren afhankelijk van vraag en aanbod op de hele server. Het is dus belangrijk om goed na te denken over wanneer en hoe je welke grondstoffen koopt en wanneer je ze moet verkopen om meer wintermunten te krijgen.

Je kunt dit allemaal doen op het winterevenement speelbord dat je hier kunt zien:

 

Aan de bovenkant van het bord zie je het handelsmenu voor wintergrondstoffen en hun huidige prijzen. Linksonder zie je de grondstoffen pakketten die ook met wintermunten kunnen worden gekocht.

Het pad bevindt zich in het midden van het bord. Hier kun je de velden vrijspelen door de grondstof te investeren die op deze velden wordt weergegeven. Je kunt je een weg banen naar rechts om het bonusticket te bereiken. Tijdens het vrijspelen van de velden zul je zo af en toe een vreemde verrassing vinden.

Je ziet ook de knoppen die je naar opdrachten en de diamantranglijst in de rechteronderhoek van deze afbeelding leiden.

Het aantal wintermunten en diamanten dat je bezit, wordt rechtsboven weergegeven. En tenslotte, in de linkerbovenhoek zie je het niveau van jouw wintermarkt en hoeveel diamanten je moet verzamelen om het gebouw te verbeteren.

Wintermarkt? Okay, we moeten waarschijnlijk ook uitleggen waar dit over gaat. De wintermarkt is een nieuw gebouw dat je kunt vinden op jouw station.

 

Je kunt er regelmatig wintermunten van verdienen. Net als andere gebouwen, heeft de wintermarkt ook een niveau. Als jouw wintermarkt een hoger niveau heeft, krijg je een kleine bonus op de wintermunten die je verdient bij het voltooien van opdrachten. Deze bonus hou je voor eventuele toekomstige evenementen en voor hun evenementvaluta! Het niveau van de wintermarkt neemt toe naarmate je meer diamanten verzamelt. De diamanten worden niet uitgegeven in dit proces, in plaats daarvan hangt het niveau van het gebouw af van de totale hoeveelheid verzamelde diamanten.

Het bonusticket is ook erg belangrijk; het is je meest waardevolle bron voor diamanten.

 

Hoewel het mogelijk is dat je geluk hebt en een diamant ontvangt door velden vrij te spelen of van de wintermarkt, krijg je toch het meeste voordeel van het bonuskaartje. Het bonusticket bevat niet alleen diamanten maar ook een van de volgende prijzen:

 • Gratis krasloten
 • Goud
 • Wintermunten
 • Extra diamanten
 • Plus Account
 • De nieuwe evenement-bonustrein
 • De speciale evenement Goud- of wintermuntenkoorts

Het is absoluut de moeite waard het bonusticket zo vaak mogelijk vrij te spelen. Vooral omdat het aantal diamanten dat je verzamelt, bepaalt hoeveel carrièrepunten je krijgt aan het einde van het evenement. Je kunt de diamantranglijst op elk moment tijdens het evenement bekijken. Jouw rang wordt berekend op basis van het percentage van de beste spelers op de server waarop jij je bevindt.

We wensen je veel plezier en mogen de spelers die het beste tegen de winter kunnen, winnen!

 

FAQ’s:

Kan ik met Goud wintermunten kopen?

Nee, dat is niet mogelijk.

Zijn de opdrachten moeilijk op te lossen als ik op een server in tijdperk één zit?

Nee, wij hebben echt geprobeerd de opdrachten aan te passen aan de verschillende tijdperken. Bovendien neem je het enkel op tegen spelers van jouw eigen server dus iedereen speelt onder dezelfde omstandigheden.

Krijg ik meer carrièrepunten en diamanten en een hoger niveau evenementsgebouw als ik op meerder servers speel?

Nee. Als je op meerdere gamewerelden speelt, telt alleen die server waar je het beste resultaat behaald hebt en wordt het aantal carrièrepunten en het niveau van het evenementgebouw alleen bepaald door die speelwereld.

Voor welk tijdperk is de evenement bonustrein ontworpen? Heb ik er voordeel van als ik die in een vroeg tijdperk win?

De eigenschappen van de evenement bonustrein passen zich aan aan het tijdperk waarin je hem wint. Hij is in alle tijdperken min of meer even nuttig.

Wat is de beste strategie om te winnen?

Dat zul je zelf moeten uitvinden 😉

Zijn de wintergrondstoffen op enige manier gelinkt aan de goederen die ingame vervoerd moeten worden?

Nee, de wintergrondstoffen worden alleen gebruikt voor het winterevenement.

Jullie noemde ook toekomstige evenementen… wat voor evenement zijn dat?

Dat is nog niet besloten. Als jullie het evenement leuk vinden dan zullen wij zo nu en dan andere evenementen houden.

Waarom vindt het evenement op sommige speelwerelden niet plaats?

Dit betreft servers waar het winterevenement zou plaatsvinden op hetzelfde moment als het eindspel en waarbij de server te laat begon of te vroeg eindigde, wat betekent dat het evenement niet voor de volledige duur kan worden uitgevoerd.

Wat gebeurt er met de wintermarkt na het evenement?

De wintermarkt zal van de stations verdwijnen en komt alleen weer te voorschijn, mogelijk in een andere vorm, als andere vergelijkbare evenementen worden uitgevoerd. Het niveau blijft echter hetzelfde.

Hoe lang kan de bonustrein behouden worden? Alleen tot het einde van het evenement of tot het einde van de server?

De bonustrein hou je tot het einde van de server.

Kan de bonustrein worden gekocht met goud?

Nee, dat is niet mogelijk.

Moet ik goud kopen voor het evenement?

Nee. Sommige opdrachten kunnen alleen worden opgelost met behulp van goud; echter, als een actieve deelneemt aan het evenement zou je altijd genoeg goud moeten hebben om deze opdrachten op te lossen.

Waarom heeft de wintermarkt zo’n lange wachttijd?

Dit is opzettelijk gedaan om zowel hardcore als normale spelers gelijke kansen te geven in het spel.