Grote update 4.8.0 staat klaar om te starten

De nieuwste versie van Rail Nation wordt nu op alle servers geïnstalleerd en bevat enkele geweldige verbeteringen. In eerste instantie zullen we voor elk scenario twee servers updaten waarna alle andere servers een week later worden geüpdated. Servers die nog steeds de oude client gebruiken, zijn niet getroffen. Ze zullen de update krijgen wanneer hun rondes opnieuw worden gestart.

Deze keer is de inhoud van de update vrij uitgebreid en bevat veel verbeteringen aan verschillende aspecten van het spel.

Een nieuw thuis voor jouw treinen

Dit is een pareltje voor alle treinliefhebbers! De 3D-kunstenaars van Rail Nation hebben afgelopen maanden geweldig werk verricht en het treinaankoopscherm volledig vernieuwd. Treinen staan in een gloednieuw licht te schitteren. Alle zes tijdperken hebben nu een eigen uiterlijk dat overeenkomt met de bijbehorende periode. Net als de tijdperken, treinen en steden evolueert het scherm voor de aankoop van treinen nu van een met stoom gevulde remise naar een goed verlichte hal met een glazen dak. Door de verhoudingen te veranderen, is het verschil in grootte van de treinen nu nog realistischer.

 

Nieuw berichtensysteem

Het berichtensysteem in de nieuwe client is vaak een fel besproken onderwerp binnen de community geweest. We hebben naar jullie feedback geluisterd en een duidelijker berichtensysteem ontwikkeld.

In de messenger zijn privéchats met andere spelers, systeemberichten en de forums nu duidelijk gescheiden. Dit geeft een beter overzicht van de gebeurtenissen in de speelwereld, de verbonden steden en de associatie.

In de stad, associatie en regionale vensters, kun je nu opnieuw directe links naar het relevante forum vinden.

Je kunt nu ook gemakkelijk een onderwerp favoriet maken of bepaalde meldingen uitschakelen. Een compleet nieuwe functie voor de berichten zijn de instellingen waarmee elke speler zijn berichtensysteem naar eigen behoefte kan personaliseren.

Over het algemeen is het berichtensysteem nu veel duidelijker, waardoor de communicatie voor de spelers makkelijker wordt.

 

Speciale associatieplek voor nieuwkomers

Onlangs hebben we het mentorprogramma en de pre-registratie voor de volgende ronde geïntroduceerd. Met update 4.8.0 presenteren we nu de ‘nieuwkomers plek’.

Met deze functie kunnen nieuwe spelers, die nog geen deel uitmaken van een associatie, lid worden. Het voordeel voor de associatie is een nieuwe speler die kan helpen, terwijl alle bestaande leden natuurlijk hun plaats in de associatie behouden. Het voordeel voor de nieuwe speler is dat deze kan samen spelen met ervaren spelers in plaats van tegen ervaren spelers, waardoor ze het spel sneller leren en sneller meer facetten van het spel kunnen ontdekken.

De voorwaarde om de nieuwkomersplek te kunnen gebruiken, is carrièrelevel 1 op het moment dat de speler lid wordt van de associatie. Mocht de nieuwe speler in de loop van de speelronde een hoger carrièrelevel bereiken, dan kan hij toch in de associatie blijven. Als aan het einde van de ronde alle leden van de associatie (dat wil zeggen 25 + 1) besluiten om zich vooraf te registreren voor de volgende ronde, zullen alle leden hun plaats in de associatie behouden.

Hierdoor profiteren alle spelers en kunnen nieuwe spelers trouwe associatieleden worden.

 

Balancering van treinspotters is aangepast

Nu onze treinspotters een paar weken lang foto’s van jouw treinen hebben gemaakt waardoor je ze kunt verzamelen, hebben wij besloten de functie aan te passen zodat alle 25 treinspotters sneller gevonden kunnen worden.

Na de update zullen er geen dubbele treinspotters meer verschijnen. Van de laatste tien gegenereerde treinspotters in de buurt van jouw sporen, wordt elke treinspotter maar één keer weergegeven en niet meerdere keren zoals eerst.

 

Daarnaast hebben we nog een aantal aanpassingen doorgevoerd:

  • Gloednieuwe medailles voor het bekijken van video’s
  • Hoofdschakelaar in het optie menu waarmee bijv. audio-instellingen of meldingen volledig in-/uitgeschakeld kunnen worden
  • Wijzigingen in de optie-instellingen worden nu voor elke server opgeslagen in het systeem van de gebruiker. De opties hoeven niet bij elke nieuwe ronde opnieuw te worden aangepast.
  • Alle spelers starten nu in de expertmodus zodat alle functies vanaf het begin beschikbaar zijn.
  • Tijdens de tutorial hoef je niet langer te stemmen voor een president / burgemeester (Steam over Europe)

 

We wensen je veel plezier met de nieuwe en verbeterde functies in Rail Nation en hopelijk een succesvol spel!

Jullie Rail Nation Team