Rail Nation: Ontwerp een trein wedstrijd

 

Beste spelers,

In april 1829 kondigde de Liverpool and Manchester Railway (L&MR) een wedstrijd aan voor het ontwerpen van locomotieven, bekend als de Rainhill Trials. Ingenieurs uit het hele land kregen de opdracht een locomotief te bouwen om de 1,6 kilometer spoor af te leggen. Vijf locomotieven deden mee en één heeft de proef met succes afgerond. Die locomotief werd de beroemde vracht- en passagiersstoomtrein van George Stephenson, bekend als “The Rocket”. Het was op basis van dit treinontwerp dat vervolgens de meeste commerciële locomotieven werden gebouwd.

Deze gedenkwaardige gebeurtenis heeft mede vorm gegeven aan de wereld van de treinlocomotieven die wij vandaag de dag beleven en waardoor wij ons hebben laten inspireren. Dus, als erkenning voor het ongelooflijke ontwerp van de Stephenson’s Rocket, organiseren we de “Rail Nation: Ontwerp een trein-wedstrijd”!

 

Rail Nation: Ontwerp een trein-wedstrijd – Details

Datum: 20 april 2021 14:00 uur – 20 mei 2021 14:00 uur

Opdracht:  Twee blanco sjablonen van geselecteerde tijdperk 1-treinen zullen in JPG– en PSD-bestanden beschikbaar zijn voor de community om te downloaden. De community heeft de opdracht een van de beschikbare treinen in te richten en te herontwerpen, voor de 21e eeuw.

De deelnemers kunnen om het even welke methode gebruiken om deze treinen te decoreren:

  • Digitale manier – MS Paint, Photoshop etc.
  • Traditionele manier – schilderen, kleuren met potloden etc.
  • 3D modelleren
  • Figuurschilderen

Alles wat je creativiteit aanwakkert!

Inzendingen: Je kunt je ontwerp inzenden door je afbeelding te posten op de Rail Nation forums of Discord voor de einddatum van de wedstrijd.

Winnaars: Er zullen wereldwijd drie winnaars worden geselecteerd, niet per regio. Het Community Management Team zal uit alle deelnemers de drie beste ontwerpen kiezen en de community zal vervolgens stemmen over de volgorde (1e, 2e en 3e).

Prijzen:

Iedereen die meedoet, krijgt een bonuscode voor  5 loten!

1e plaats: 1 bonustrein  (bonustrein, Behalve de Primus van het huidige of vorige tijdperk naar keuze van de speler), 300 Goud en 20 loten

2e plaats: 250 Goud en 15 loten

3e plaats: 150 Goud en 10 loten

Regels:

  • De ingezonden ontwerpen moeten van jezelf zijn en niet de creatie van iemand anders, met uitzondering van familieleden (kinderen enz.).
  • De community gedragsregels zijn nog steeds van toepassing op alle afbeeldingen die voor deze wedstrijd worden ingezonden, dus zorg ervoor dat je geen afbeeldingen inzendt die deze regels overtreden.

 

Niet vergeten; alle deelnemers ontvangen een bonuscode voor vijf loten. Mis het dus niet!

Zet je ingenieurspet op en vind deze treinen opnieuw uit als de Rocket van de 21ste eeuw!