Instroomproces Discord

Instroomproces Discord

 

In deze handleiding leggen we je uit hoe jouw Discord-ervaring zal verbeteren.

De nieuwe instroomfunctie zal op dinsdag 2 mei geactiveerd worden.

Deze verandering zal jouw community-ervaring veranderen, dus hebben we deze korte en simpele tutorial voorbereid om de overgang makkelijker te maken voor jullie.

 

Openen en sluiten van kanaalsecties

Als je reeds een lid bent van onze Discord-server voor de community, kan het zijn dat je vanwege de verandering tijdelijk meer kanalen krijgt te zien dan je gewend bent. Deze kanalen kunnen snel en gemakkelijk verborgen worden: vanaf het begin van onze kanaallijst, onder “evenementen“, klik op “Kanalen en rollen“:

 

 

Hierdoor wordt er een scherm met vragen en antwoorden in vier aparte gedeeltes geopend. Het eerste scherm, genaamd “[Customize]“, stelt je in staat om op verschillende antwoorden te klikken en kanaalsecties zichtbaar of met één klik onzichtbaar te maken. Hieronder staan afbeeldingen die laten zien hoe de functie er uit zal zien.

 

Bovenop live chats met spelers van jouw spelwereld, heeft onze Discord-server vele activiteiten voor je in petto!

Als je je voor het eerst aanmeldt bij onze Discord-community, word je door vier vragen geleid die ervoor zorgen dat je het maximale uit jouw community-ervaring haalt.

 

Vraag 1 van 4” laat je de taal kiezen die je spreekt, waarmee een nieuwe kanaalsectie wordt geopend waar andere spelers met dezelfde gekozen taal samenkomen. Daar kun je ook vertaald nieuws en onze communityleden aantreffen.

 

Vraag 2 van 4” laat je internationale kanalen voor wereldwijde evenementen en scenariogebonden chatkanalen openen of sluiten

 

Vraag 3 van 4” biedt je de mogelijkheid om notificaties te ontvangen zodra een nieuw evenement begint dat aan jouw voorkeuren voldoet:

 

Vraag 4 van 4” stelt je in staat om andere spelers te vertellen over jouw favoriete spelscenario:

 

Na toevoeging aan het communityplatform

Bovenaan onze kanaallijst zie je een knop voor “Kanalen en rollen“. Deze opent dezelfde vier vragen die je eerder hebt beantwoord, waarmee je jouw community-ervaring kunt aanpassen aan jouw huidige behoeften.

Je kunt ook de tab “Kanalen browsen” vinden waarmee je naar jouw wensen afzonderlijke kanalen zichtbaar of onzichtbaar kunt maken.

 

Laten we eens kijken naar de activiteiten die we voor jou voorbereid hebben.

Evenementen kan in de linkerbovenhoek gevonden worden Het lijkt erop dat er een live Raadspel (Guessing Game) plaatsvindt in dit voorbeeld. Onder het live evenement kun je de knop “Evenementen” zien. Klik hier om door alle aanstaande spelwerelden en evenementen te scrollen en te abonneren op notificaties wanneer jouw favoriete evenement van start gaat. Het aantal (x) vertelt je hoeveel evenementen voor de komende weken gepland zijn.

RAIL NATION NEWS” biedt aankondigingen, changelogs en informatie over de spelwereld. Je kunt vlagicoontjes gebruiken om het nieuws te vertalen dat je in deze kanalen aantreft of je kunt een lokale sectie bezoeken waar het nieuws al voor jou vertaald is.

EVENT PARTY CENTRAL” biedt een scala aan vermakelijke evenementen en een chatkanaal waar je met andere deelnemers kunt discussiëren. We zijn dol op het houden van evenementen met spelers en er is altijd iets gaande op onze server. Vergeet niet om in jouw lokale sectie te kijken of ze meer evenementen hebben gepland.

SCENARIOS” biedt speciale kanalen voor elk scenario waar we je uitnodigen om met anderen over jouw favoriete spelscenario’s te chatten en discussiëren.

 

Als je per ongeluk het verkeerde kanaal hebt geopend, kun je simpelweg op hetzelfde icoontje klikken om het weer te sluiten. Net als een lichtknop!

We hebben meer kanalen op de Discord-server. We laten het aan jou over om erin te grasduinen. Er is ook een kanaalsectie voor associaties, leuke off-topic kanalen, een kanaal om jouw Rail Nation-team te ontmoeten en zelfs praat/video-kanalen waarin je groepsgesprekken met vrienden of vreemden kunt houden.

Doe mee op Discord   

Geniet van jouw verblijf!
Jouw Rail Nation-team