Stadsproject

Stadsproject

Wat is het Stadsproject?

In het kort is het Stadsproject een nieuwe functie die spelers in staat stelt om ongewenste of onnodige voorwerpen te doneren voor het welzijn van de stad als geheel.
Het Stadsproject zal voor alle spelwerelden als permanente functie beschikbaar zijn.

(Alle spelwerelden vanaf 02/05/2020 krijgen het stadsproject.)


Hoe ontgrendel ik het Stadsproject?

Details

 

Zodra je 1000 prestige hebt behaald is het Stadsproject automatisch voor je ontgrendeld. Een pop-up zal dan bevestigen dat het ontgrendeld is en je uitleggen hoe het werkt.


Hoe werkt het?

Details

Waar het Stadsproject te vinden

Door op jouw stad te klikken en het overzicht te openen, zie je een tab genaamd Stadsproject, rechts naast de tabs Overzicht en Passagiers

Door op de tab Stadsproject te klikken open je het overzicht van het Stadsproject. Hier kun je zien welke beloning ontgrendeld kan worden, hoeveel projectpunten nodig zijn voor de beloning en een ranglijst van de spelers die al hebben gedoneerd.

Hoe te doneren en beloningen te ontgrendelen:  

Voor het eerst kun je doneren!

Klik op de knop onderaan de tab genaamd “Doneer aan dit Project” en een nieuw scherm wordt geopend.

Voordat je doneert, is het wellicht handig om te weten wat je kunt doneren en hoeveel projectpunten ieder voorwerp dan oplevert. Hiervoor klik je simpelweg op de knop “Wisselkoersen” bovenaan het scherm. Zodra je alles hebt gelezen dat je wilde weten, sluit je het scherm “Wisselkoersen” weer.

 

Nu terug naar die eerste donatie.

Hier kun je kiezen wat en hoeveel je daarvan wilt doneren. Zodra je het voorwerp gekozen hebt dat je wilt doneren, klik je erop en daarna kun je aan de rechterkant selecteren welke hoeveelheid je daarvan wilt doneren. Het aantal kun je ook handmatig intypen.

Het aantal dat je kunt selecteren is niet hoger dan wat nodig is om de volgende beloning te ontgrendelen. Als je in het tekstvak meer intypt dan nodig is, zal het automatisch aangepast worden naar het maximale aantal dat nodig is om de volgende beloning te ontgrendelen.

Alles dat je nu nog moet doen is op “Doneren” klikken en je hebt jouw bijdrage geleverd!

BELANGRIJK: Let erop dat er alleen een pop-up zal verschijnen voor bevestiging van jouw donatie als je van plan bent om Goud te doneren. Dus wees er zeker van dat je de donatie wilt doen voordat je op de knop drukt!

Zodra voldoende projectpunten behaald zijn om de volgende beloning te ontgrendelen, zal deze naar iedereen verzonden of op iedereen toegepast worden die er recht op heeft. Lees hieronder meer over wie wat kan ontvangen. Je zult zien dat de volgende beloning zichtbaar wordt en je kunt beginnen met doneren om die ook te behalen, als je dat wilt.

.  

 


Alles over de beloningen: 

Details

 

Je kunt per stadsniveau maximaal vijf beloningen vanuit Stadsprojecten ontvangen. Zodra je alle vijf beloningen hebt ontgrendeld, moet de stad een niveau stijgen om opnieuw te beginnen.

Als de stad een niveau stijgt voordat alle vijf beloningen zijn ontgrendeld, zijn de vergrendelde beloningen verloren en niet langer beschikbaar.

Dit betekent dat je iets meer zal moeten plannen. Kies je ervoor om snel in niveau te stijgen en daarmee sommige beloningen van het Stadsproject mis te lopen? Of wacht je liever wat langer met stijgen in niveau tot alle vijf beloningen zijn ontgrendeld?

Elke beloning kan slechts eenmaal per stadsniveau verkregen worden. Beloningen die nog actief zijn van het vorige stadsniveau kunnen ook niet opnieuw gewonnen worden tot ze niet langer actief zijn.

Sommige beloningen zijn bonussen voor de gehele stad. Dit houdt in dat alle spelers die met de stad verbonden zijn ervan profiteren, ongeacht of het hun thuisstad is of niet.

Sommige beloningen zijn vouchers die elke speler ontvangt, zolang het hun thuisstad betreft.

De volgende beloning zal pas zichtbaar worden zodra de vorige ontgrendeld is. Beloningen kunnen slechts één voor één geactiveerd worden.

Het is niet mogelijk om te berekenen wat de volgende beloning zal zijn, behalve dat het niet dezelfde zal zijn die voor dat stadsniveau al uitgegeven is of die nog actief is.

Actieve bonussen/beloningen worden rechts bovenin jouw scherm getoond, net als jouw krachtbonus of andere bonussen die je op dat moment hebt lopen.


Lijst van alle beloningen die ontgrendeld kunnen worden:

Details
 • Opbrengstbonus voor al het transport naar de stad (goederen en passagiers)
 • Opbrengstbonus voor al het transport naar industrieën die bij de stad horen.
 • Wachttijdbonus voor alle industrieën die bij de stad horen.
 • Prestigebonus voor al het transport naar de stad (goederen en passagiers)
 • Prestigebonus voor al het transport naar industrieën
 • Betere competitiebeloningen
 • Versterking (Magnus bonustrein)
 • Trein voucher
 • Wagon voucher
 • Spoorvoucher
 • Investeringsvoucher
 • Upgradevoucher

Alles over donaties: 

Details

 

Je kunt van alles doneren, zolang je het bezit.

Elk voorwerp dat je kunt doneren is een verschillend aantal projectpunten waard. Klik op de knop “Wisselkoersen” binnen de tab Stadsproject om meer te lezen. De hoeveelheid geld of onderzoekspunten die vereist is voor projectpunten is afhankelijk van het tijdperk.

Het aantal projectpunten dat vereist is om een beloning te ontgrendelen is gebaseerd op het stadsniveau, vergeleken met de niveaus van andere steden in dezelfde spelwereld, evenals het aantal spelers binnen de stad.

Elke beloning kost 50% projectpunten meer om te ontgrendelen dan de vorige. (Eenvoudig voorbeeld: Beloning 1: 50 projectpunten, Beloning 2: 75 projectpunten, Beloning 3: 100 projectpunten, etc.)

BELANGRIJK: Let erop dat er alleen een pop-up zal verschijnen voor bevestiging van jouw donatie als je van plan bent om Goud te doneren. Dus wees er zeker van dat je de donatie wilt doen voordat je op de knop drukt!

 


Wat je kunt doneren:  

Details
 • Upgradevoucher bonustrein
 • Power bonusvoucher
 • Gratis lot
 • Voucher halveer wachttijd
 • Donatie hoofdkwartier voucher
 • Voucher voor direct upgraden
 • Spoorvoucher
 • Upgradevoucher gebouw
 • Trein voucher
 • Investeringsvoucher
 • Vergunningvoucher
 • Monteur voucher
 • Voucher “Verzamel alle treinspotters”
 • Goud
 • Voucher voor direct wegsturen
 • Geld
 • Onderzoekspunten
 • Upgradevoucher
 • Wagon voucher

Wat als en andere vragen:  

Details

Wat als…

…Ik de vouchers niet nodig heb die ik als beloning kreeg?

– Eenvoudig! Doneer deze dan gewoon voor de volgende beloning.

 

…Ik al een actieve beloning of bonus van elders heb?

– Vouchers worden dan nog ontvangen. Sommige bonussen kunnen gestapeld worden.

 

…Ik een voucher doneer die veel meer projectpunten waard is dan vereist is om de volgende beloning te ontgrendelen?

– De overtollige punten worden automatisch gedoneerd voor de volgende beloning die ontgrendeld kan worden.

 

…Ik doneer, maar iemand was sneller dan ik en heeft de laatste beloning al ontgrendeld?

– Dan ontvang je en bericht dat jouw voorwerpen niet gedoneerd worden.

 

…Ik doneer, maar iemand was sneller dan ik, maar heeft niet voldoende gedoneerd om de beloning te ontgrendelen, waardoor ik “te veel” heb gedoneerd?

– Alleen het aantal dat nodig was om de volgende beloning te ontgrendelen zal door jou gedoneerd worden, zelfs als je aanvankelijk meer bijdroeg.

 

Q&A’s:  

Q: Kan ik vanuit de sittermodus aan het Stadsproject doneren?  

A: Nee.  

 

Q: Kan ik het Stadsproject in de mobiele app spelen?

A: Jazeker!

 

Q: Is het Stadsproject ook beschikbaar tijdens het eindspel?

A: Nee, de functie Stadsproject is niet beschikbaar tijdens het eindspel. Het Stadsproject zal 24 uur voor het eindspel gedeactiveerd worden. Er is een timer, die 24 uur daarvoor start, die laat zien hoeveel tijd er over is voordat het Stadsproject wordt gedeactiveerd.

 

Q:

Kan ik prestige verdienen als grootste donateur?

A: Ja, dat kan! Doneer nu om uit te vinden hoeveel. 😊