Interface- en client-update voor Rail Nation Classic

Beste Rail Nation community,

Het is zover! Na de Rail Nation-scenario’s Steam over Europa en de USA zullen binnenkort ook de Rail Nation Classic-speelwerelden worden uitgerust met de nieuwe client- en gebruikersinterface. Deze patch wordt op alle Classic werelden geïnstalleerd vanaf 14 mei 2018.

Allereerst en vooral, het klassieke spel waarmee je bekend bent, zal niet veranderen. Functies zoals de regionale strijd, grenspalen of burgemeesters blijven exclusieve kenmerken van de Steam over Europa en / of USA scenario’s.

Wat je wel te wachten staat, is een moderne, volwaardige client die handiger en gemakkelijker te gebruiken is.

Voor efficiëntere ontwikkeling

Deze verandering is noodzakelijk voor ons als ontwikkelaars om Rail Nation, met al zijn facetten en scenario’s, een belangrijke stap voorwaarts te laten maken. Door alle codestrings in Rail Nation te consolideren, worden bugs verholpen en de ontwikkeling van nieuwe inhoud efficiënter en sneller. Het hele ontwikkelingsproces zal worden verbeterd, wat betekent dat we overal een hoger kwaliteitsniveau kunnen garanderen. Inderdaad is het enkel voor ons noodzakelijk om aan één code en interface te werken.

Degenen onder jullie die de nieuwe client onlangs nog niet hebben gespeeld, kunnen het opnieuw uitproberen op de Steam over Europa of de USA servers – er is veel veranderd sinds de lancering met Steam over Europa twee jaar geleden.

Verzoeken van gebruikers zijn doorgevoerd in de nieuwe client

Het is een lange reis geweest, waarop we de nieuwe klant zijn blijven ontwikkelen en vele verbeteringen hebben doorgevoerd. We hebben geluisterd naarjullie wensen voor de nieuwe client, we hebben ze graag aan boord genomen en geïntegreerd in de ontwikkeling. We hebben de nieuwe klant geoptimaliseerd in de loop van meer dan 17 updates. Nu zijn de sporen vrij, dus kunnen we ook alle voordelen van de nieuwe client leveren aan de treinstations van de Classic-servers!

We hebben de ontwikkeling van de nieuwe client vanaf de lancering in 2016 tot vandaag samengevat in deze video:

We zijn ervan overtuigd dat iedereen na een korte overgangsperiode van enkele dagen in staat zal zijn om vertrouwd te raken met de nieuwe interface.

Verbeterd overzicht, gemak en consistentie

Het is erg belangrijk voor ons dat we het spel niet alleen een nieuwe look geven, maar ook een algehele verbeterde spelervaring bieden. Qua overzicht, consistentie en gemak heeft de nieuwe client duidelijke voordelen. Enkele voorbeelden zijn de dienstregelingsassistent, de handige widgets en het uitgebreide berichtensysteem.

Om het codeconsolidatieproces af te ronden, hebben we met de laatste update gecentreerde vensters in de client geïntegreerd (4.6.0). In 2018 zullen meer van de vaak bekritiseerde, links uitgelijnde vensters in batches worden vervangen door nette, gecentreerde vensters in de nieuwe client.

We weten dat sommigen van jullie deze verandering met enige scepsis zullen ontvangen. Een aantal dingen zullen de eerste paar dagen nieuw en onbekend voor je zijn – maar verandering hoeft op geen enkele manier slecht te zijn. Na de eerste periode van aanpassing, zul je snel wennen aan de nieuwe client en al zijn voordelen, net zoals duizenden spelers van Rail Nation – USA en Steam over Europa al zijn.

We wensen je veel plezier met het uitproberen en spelen met de nieuwe Rail Nation-client.